Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nipte zege Ten Hag met United na rood Casemiro, afgang Liverpool en Gakpo

Door onze sportredactie

Het Manchester United van Erik ten Hag heeft zaterdag een benauwde zege geboekt op Cystal Palace (2-1). Na een rode kaart van Casemiro ontsnapte het in de slotfase aan de gelijkmaker. Liverpool ging met Cody Gakpo in de basis kansloos met 3-0 onderuit op bezoek bij Wolverhampton Wanderers.

United begon met Wout Weghorst in de basis voortvarend aan de wedstrijd en kreeg in de achtste minuut een strafschop na een handsbal van verdediger Will Hughes. Het buitenkansje werd onberispelijk benut door Bruno Fernandes.

Crystal Palace is bezig aan een prima seizoen en draait keurig mee in de middenmoot, maar kon op Old Trafford in het eerste uur geen vuist maken. Nadat de in topvorm verkerende Marcus Rashford na een uur spelen met een intikker voor 2-0 had gezorgd leek United op een probleemloze middag te kunnen rekenen.

Een opstootje in de 65e minuut veranderde de wedstrijd. Een overtreding op Antony leidde tot veel duwen en trekken van beide kanten. Op aanraden van de VAR toonde scheidsrechter Simon Hooper de rode kaart aan Casemiro, die tegenstander Hughes met twee handen bij de nek had gegrepen.

Kort daarna bracht Palace-speler Jeffrey Schlupp de spanning terug in de wedstrijd door een corner die opnieuw werd ingebracht bij de tweede paal op miraculeuze wijze in het doel te laten verdwijnen: 2-1. In de slotfase ontsnapte het tiental van United aan de gelijkmaker. Onder meer Eberechi Eze liet na om de ploeg van Ten Hag puntenverlies te bezorgen.

Door de overwinning profiteerde Manchester United optimaal van de verrassende 1-0-nederlaag van Arsenal op bezoek bij Everton. De 'Red Devils' staan nu op acht punten van de koploper, die wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Liverpool komt maar niet uit crisis

Met Cody Gakpo in de basis - maar zonder de geblesseerde Virgil van Dijk - liep Liverpool tegen een nieuwe nederlaag aan. De Premier League-kampioen van 2020 begon dramatisch aan de wedstrijd tegen Wolves en keek na twaalf minuten al tegen een 2-0-achterstand aan door een eigen doelpunt van Joël Matip en een kopbal van verdediger Craig Dawson.

Na rust drong Liverpool wel aan, maar wist het weinig uitgespeelde kansen te creëren. In de 74e minuut vergrootte middenvelder Rúben Neves de malaise bij Liverpool door 3-0 te maken. Gakpo - die kort voor tijd gewisseld werd - kwam weinig in het stuk voor. De aanvaller staat na zes wedstrijden in het shirt van Liverpool nog droog qua goals en assists.

Liverpool boekte is na deze nederlaag al vier wedstrijden op rij zonder zege in de Premier League. De ploeg van trainer Jürgen Klopp staat zeer teleurstellend tiende in de Premier League. Wolves staat vijftiende.