Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Niks mis met onze buitengym, zegt Kaag en Braassem na kritische Kamervragen

Anders dan Tweede-Kamerlid Rudmer Heerema (VVD) veronderstelt, is er niets mis met de buitengym voor de jeugd in Rijnsaterwoude.

Dat onderstrepen burgemeester en wethouders in een brief aan de raad van Kaag en Braassem. Naast integraal kindcentrum (IKC) 't Woud wordt een buitengymnastiekveld ingericht waar kinderen zomer én winter los kunnen gaan.

Alleen maar goed, stelt Kaag en Braassem. Zo voldoet deze buitengym aan alle wettelijke eisen. Landelijk specialist firma Nijha kent die eisen en heeft op basis daarvan de buitengym ontworpen. Komt nog bij dat teamleerkracht Marieke Paymans van de school nauw betrokken is geweest bij het ontwerp. Zij is gespecialiseerd in bewegingsonderwijs .

'Met overtuiging'

"De kinderen van de midden- en bovenbouw kunnen vanaf het komend schooljaar het hele jaar door buiten gymmen onder leiding van deze vakdocent. Daarbij heeft het IKC ook nog een speellokaal en veel speelruimte om de school", schrijft de gemeente in de raadsbrief.

Kaag en Braassem heeft samen met de school dan ook 'met overtuiging' voor bouw van deze buitengym gekozen. Gelukkig zijn er naast de 'kritische reacties' als die van Kamerlid Heerema ook positieve reacties op het initiatief, zegt de gemeente. "Er zijn al inschrijvingen van buiten Rijnsaterwoude omdat de ruimte en het buiten gymmen van het IKC aanspreekt."