Netherlands

Nieuwe orkaan bedreigt Mexico en VS

De tropische storm Zeta heeft zich ontwikkeld tot een orkaan van de eerste categorie en zorgt voor veel regen in de Mexicaanse steden Cozumel en Cancun. Naar verwachting draait Zeta naar het noorden en dreigt de Amerikaanse staten Louisiana en Mississippi te treffen.

De orkaan gaat vermoedelijk dinsdag aan land op het Mexicaanse schiereiland Yucatán. Die regio kampte enkele weken geleden al met grote overstromingen door de orkaan Delta. Maar liefst 20 centimeter regen zou in Yucatán, delen van Cuba en zelfs in Florida kunnen vallen als Zeta naar het noorden trekt, zeggen weersvoorspellers.

Zeta is al de 27e storm in het huidige orkaanseizoen, slechts een minder dan in 2005 toen Katrina New Orleans verwoestte. Dit jaar hebben zich zoveel stormen gevormd dat het orkaancentrum geen officiële namen meer heeft en Griekse letters gebruikt om stormen aan te duiden.

De VS zijn bijzonder zwaar getroffen, met orkanen Isaias, Laura, Hanna, Sally en Delta die allemaal de kustlijn aandeden en miljarden dollars aan schade veroorzaakten. Zeta zou de elfde storm kunnen zijn die dit jaar in de VS aan land gaat. Als die Louisiana bereikt, wordt de staat dit seizoen voor de vijfde keer geraakt.

Football news:

Pogba en Mctominay zullen niet met Southampton spelen vanwege blessures
Chalhanoglu zal naar Manchester United verhuizen in de zomer van 2021 (Christian Falk). AC Milan middenvelder Hakan Chalhanoglu kan een Manchester United speler worden. De kans dat de 26-jarige aan het begin van het seizoen 2021/22 tot de Engelse club zal toetreden, is 90%, schrijft Sempre Milan, verwijzend naar exclusieve informatie van Sport Bild journalist Christian Falk. AC Milan is te laat met de onderhandelingen over een nieuw contract met de speler en zijn huidige overeenkomst loopt af in juni 2021. Çalhanoğlu heeft dus sinds januari het recht om met andere clubs te onderhandelen. Volgens onze informatie hebben de eerste onderhandelingen tussen Manchester City en Chalhanoglu over de overgang naar 2021 deze zomer al plaatsgevonden. Zij bevonden zich toen in een vergevorderd stadium. Dit werd ondersteund door het feit dat Milan ' s management Juventus afwees, die kort voor het transfervenster in de zomer van 2020 Chalhanoglu wilde tekenen. Op dit moment hebben we het over het salaris dat de speler zal ontvangen. Het feit dat chalhanoglu een vrije agent zal zijn, is een groot voordeel voor hem zei Falk. Dit seizoen maakte de speler 8 optredens voor AC Milan in de Serie A en maakte één assist. De volledige statistieken zijn hier te vinden
Benzema, Carvajal, Ramos en Valverde zullen niet spelen met Alaves als gevolg van blessures
Ronaldo speelt niet tegen Benevento. Volgens journalist Gianluca Di Marzio zal Juve striker Cristiano Ronaldo morgen niet deelnemen aan deze wedstrijd, omdat de hoofdcoach van het team Andrea Pirlo besloten heeft om hem te laten rusten
Alaba ' s agent wil een gesprek beginnen met Chelsea en PSG in Januari
Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training