Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nieuwe ontslaggolf bij Amazon: zeker 9.000 banen verdwijnen

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Ontslaggolf Eerder schrapte de webwinkel al 18.000 banen. Amazon kampt sinds de coronapandemie voorbij is met tegenvallende resultaten.

Webwinkel Amazon gaat nog eens 9.000 banen schrappen. Dat blijkt uit een openbaar gemaakte email die topman Andy Jassy naar het personeel van het bedrijf heeft gestuurd. De ontslaggolf volgt op een eerdere grote ontslagronde die eerder dit jaar werd bekendgemaakt. Toen verdwenen er 18.000 banen bij de webwinkel.

De nieuwe ontslagronde richt zich met name op de advertentietak van het bedrijf, naast de webdiensten (AWS) en streamingdienst Twitch. Jassy noemt de beslissing „een moeilijke beslissing, maar een die volgens ons op lange termijn het beste is voor het bedrijf”. Amazon is een van de grootste werkgevers van de VS, met circa 1,5 miljoen werknemers, maar heeft last van de economische moeilijke tijden in de VS. Daarnaast heeft het bedrijf tijdens de pandemie fors meer mensen aangenomen, terwijl mensen na de pandemie minder online zijn gaan winkelen.

De massaontslagen bij Amazon zijn niet uniek in het Amerikaanse techlandschap: ook bedrijven als Meta, het moederbedrijf achter Facebook, Instagram en Whatsapp, kondigde deze maand aan 5.000 openstaande vacatures te schrappen, nadat eerder 11.000 ontslagen vielen bij het bedrijf.

In januari kondigde Alphabet, het moederbedrijf van Google, aan wereldwijd zo’n twaalfduizend banen te schrappen. In dezelfde maand zei Microsoft wereldwijd tienduizend banen, zo’n 5 procent van het totaal aantal werknemers, te schrappen vanwege dalende inkomsten. Ook computermaker HP (6.000 geschrapte banen), Cisco Systems en IBM (beiden zo’n 4.000 banen) kenden de afgelopen maanden massale ontslagrondes.