Netherlands

‘Nieuwe geschilleninstantie zet consumenten in de kou’

Winkeliersorganisatie INretail heeft de positie van consumenten in de markt voor meubels en woonaccessoires flink verzwakt door zich terug te trekken uit de Geschillencommissie Wonen. Dat vindt de Consumentenbond. INretail begon een eigen geschilleninstantie, maar de voorwaarden daarvan zouden aanzienlijk slechter zijn voor consumenten.

Volgens de Consumentenbond hanteert deze nieuwe instantie, Uitgesprokenzaak.nl, een drempelbedrag van 250 euro. Dat betekent dat consumenten die een conflict hebben met een woonwinkel over een product dat minder kost dan 250 euro geen gebruik kunnen maken van de geschillenregeling.

„Dat is slecht nieuws voor consumenten, want INretail is een grote partij, waarbij vrijwel alle bekende woonwinkels zijn aangesloten”, zegt directeur Sandra Molenaar van de Consumentenbond. Wie een probleem heeft over een meubelstuk dat goedkoper was dan 250 euro staat volgens haar nu in de kou. „Er is dan geen onafhankelijke instantie meer die hen helpt. Alleen de rechter, maar een juridische procedure is tijdrovend en duur.”

Football news:

Gagliardini op de wedstrijd met Shakhtar: ze zijn sterk, maar Inter is vastbesloten
De President van Attico Madrid bij het vertrek van de Champions League: niet onze avond. Ze hadden geluk om twee keer te scoren, we hebben een goed team
Verdediger Lyon van Marsal: we denken erover om de finale van de Champions League te bereiken. We hebben een grote kans om te winnen
Arsenal is een van de grootste clubs ter wereld. Ik ben hier om trofeeën te verzamelen
Messi ontmoet zijn opvolger, Lewandowski. Die naar de halve finale van de Champions League gaat, de beste ter wereld
Habib: in de finale van de Champions League zal PSG en Manchester City Spelen
Manchester City bood 63 miljoen euro aan voor Coulibaly