Netherlands

Nieuwe coronamaatregelen hakken erin bij de trouwbranche: ‘het regent afmeldingen’

De trouwbranche staat opnieuw zwaar onder druk. Sinds de bekendmaking van de nieuwe coronaregels regent het weer afmeldingen, blijkt uit een rondgang.

Weddingplanner Liz van de Lande hoort van collega’s dat er massaal wordt gecanceld. „Wie nog wat had staan, kan dat nu op zijn buik schrijven”, zegt ze. Van de Lande raadt naar eigen zeggen bruidsparen ook aan om het niet door te laten gaan, tenzij het een must is vanwege bijvoorbeeld een ziek familielid. „Het scheelt zo enorm veel stress”, constateert ze.

Weddingplanner Frederiek Klop van Stichting Trouwbranche Nederland ziet ook dat het weer afmeldingen regent en spreekt van een drama. Er stonden volgens haar voor de komende weken nog best veel huwelijken gepland, omdat vanwege eerdere coronamaatregelen veel partijen waren verschoven richting eind september, begin oktober. „De komende weken waren goed gevuld, terwijl het hoogseizoen normaal nu voorbij is. Allemaal uitgestelde bruiloften.”

Klop spreekt van grote teleurstelling en verdriet bij bruidsparen die ze spreekt. Daar komt nog nieuwe onduidelijkheid over de regels bij. Stichting Trouwbranche Nederland heeft contact opgenomen met de overheid, met de vraag of een bruiloft doorgang kan vinden met dertig personen of slechts met vier personen. Bij dat laatste aantal zal het voor veel bruidsparen definitief het laatste zetje zijn om af te zeggen.

Tijdens de intelligente lockdown eerder dit jaar werd geschat dat het omzetverlies voor de sector tegen het einde van het jaar op zou zijn gelopen tot 675 miljoen euro. Daarbij zouden duizenden banen verloren gaan, voor een groot deel zzp’ers die in de branche erg actief zijn.

Football news:

Allison over de verwonding van Van Dijk: het was een optionele actie van Pickford, 100%
Voor publieke masturbatie werd de middenvelder anjera El-Melali veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf op proeftijd
We blijven het beste team in de geschiedenis verzamelen. Nu de rechtse verdedigers van de
Ryan Giggs: het kan 15-20 jaar duren voordat de Manchester United titel
Galaxy ontsloeg hoofdcoach Skelotto Guillermo Barros Skelotto vertrekt als hoofdcoach van de Los Angeles galaxy. De club kondigde het ontslag van de specialist aan. Dominic Kinnear is benoemd tot waarnemend hoofdcoach. Gezien de resultaten hebben wij besloten de andere kant op te gaan. Galaxy is een club met een kampioensmentaliteit. Als club hebben we een collectieve verantwoordelijkheid en iedereen zou de schuld voor de huidige situatie van de club moeten delen. Ik neem de verantwoordelijkheid voor de slechte resultaten en geloof dat we de juiste weg kunnen vinden voor dit team en onze clubzei Galaxy CEO Dennis te Klose. Sinds 2019 werkt Skelotto voor de Los Angeles-Club
Gattuso ongeveer 1:0 Sociedad: match afhing, beslissen of Napoli de taak om vooruit te gaan naar de Play-offs de Europa League meer dan de helft
De val van de Portugezen, die Cristiano boven zichzelf stelde. Van Chelsea en Mercedes in 16-naar kijken in Kuban en term for drugs