Netherlands

'Nieuwe budget-iPhone gaat 400 dollar kosten'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Een bekende Apple-analist verwacht dat volgend jaar een nieuwe, betaalbare iPhone verschijnt. Het gaat om de opvolger van de iPhone SE, maar dan in de behuizing van de iPhone 8.

Er gaan al langer geruchten over de opvolger van de iPhone SE, de budget-smartphone van Apple uit maart 2016. Maar nu heeft de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo er een prijs op geplakt. Volgens hem komt de nieuwe iPhone SE 2 al uit in het eerste kwartaal van 2020 en gaat deze 399 dollar kosten. De europrijzen liggen doorgaans tot 20 procent hoger, wat zou uitkomen op een prijs van 459 euro.

Volgens de geruchten heeft de opvolger van de iPhone SE de behuizing van de iPhone 8, met een 4,7 inch lcd-scherm en een Touch ID-homeknop. De SE 2 mist naar verwachting 3D Touch, maar krijgt net zoals de laatste iPhone 11-telefoons Haptic Touch.

'Zelfde chip als in iPhone 11'

Ook zou de telefoon dezelfde A13-chip als de iPhone 11 krijgen, maar wel minder opslaggeheugen (64 en 128 GB) en minder werkgeheugen (3 GB). De verwachting is dat de SE 2 ook niet over bijzonder goede camera's gaat beschikken. De naam van het toestel is nog niet zeker.

Met de update zou dit de goedkoopste iPhone worden sinds jaren. Aangezien de specificaties beter zijn dan de iPhone 8 terwijl de telefoon ook nog goedkoper is, lijkt het logisch dat de iPhone 8 uit de verkoop gaat. Apple heeft zoals altijd niet gereageerd.

Cameratest: zo goed zijn de camera's van de iPhone 11

Football news:

Rashford over de dood van George Floyd: zwarte levens zijn belangrijk. We zijn belangrijk
Messi verlaat Barcelona niet gratis in de zomer. Deze clausule in de overeenkomst is niet langer geldig
Manchester United heeft ighalo ' s lening verlengd tot 31 januari 2021
PSG kan Milinkovic-Savic en Marusic kopen uit Lazio voor 80 miljoen euro
Niang is Interessant voor Tottenham, maar de verhuizing naar Marseille is echter
Coutinho ' s agent: Philippe wil graag terug naar de Premier League, maar er zijn ook gesprekken geweest met Bayern over volgend seizoen
Bayern President op Sanaa: hij speelt in Nike cleats. Als hij naar ons toe gaat, zal hij leren over de voordelen van adidas