Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nieuw bewijs dat doorbraak zou zijn in verdwijningszaak Holloway blijkt nep

Door onze nieuwsredactie

De Amerikaanse journalist Greta van Susteren kondigde in mei 2022 aan nieuwe informatie te hebben over de verdwijning van Natalee Holloway in Aruba, waarmee de zaak opgelost kon worden. Na onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) in Aruba en de Amerikaanse FBI blijkt dat Van Susteren valse informatie heeft gekregen in ruil voor geld. Dat meldt het OM in Aruba.

Het onderzoek van het OM in Aruba en de FBI richtte zich op de vraag of het nieuwe bewijs dat Van Susteren had bemachtigd inderdaad de verdwijningszaak van Natalee Holloway kon oplossen. De Amerikaanse studente verdween in 2005 op Aruba.

Van Susteren kreeg onder meer een postpakket toegestuurd uit Colombia. Daarin zaten schoenen en kleding die volgens de afzender van Holloway afkomstig zouden zijn. Na forensisch onderzoek door de FBI bleek dat het DNA dat werd gevonden in de doos geen match was met Holloway. En ook niet met het DNA van Joran van der Sloot, die al jaren verdacht wordt van betrokkenheid bij haar verdwijning. Een schoen in de doos bleek een merkvervalsing te zijn die waarschijnlijk in 2019 is gemaakt.

Ook kreeg Van Susteren foto's en filmpjes toegestuurd van vermoedelijke betrokkenen bij de verdwijning van Holloway. Maar de beelden bleken afkomstig van een openbare Facebook-pagina, andere openbare sites en een krantenartikel uit 2018.

Volgens het OM in Aruba is Van Susteren bedrogen en gemanipuleerd, mogelijk door personen uit Zuid-Amerika met wie zij in contact stond. Van Susteren zou hen betaald hebben voor het bewijsmateriaal, maar kreeg in plaats daarvan valse informatie toegestuurd. Uit het onderzoek bleek ook dat alle personen die Van Susteren hebben benaderd elkaar kenden. Ook zouden er niet meerdere onafhankelijke bronnen zijn die hetzelfde verhaal vertelden.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

Aruba Joran van der Sloot Buitenland