Netherlands

Niet Roos, maar Bob krijgt ervan langs in nieuwe ‘Kopen Zonder Kijken’

Inmiddels vaste prik op maandagavond: Twitter afstruinen. Oh. Natuurlijk wel terwijl op televisie de nieuwste aflevering van de tv-hit ‘Kopen Zonder Kijken’ aanstaat. Daarbij werden kijkers gisteren overigens flink in de war gebracht, want er was een hoop anders dan we (inmiddels) gewend zijn.

Twitter in paniek

Niet Roos, maar de o zo geliefde Bob ‘de Bouwer’ kon rekenen op veel kritiek, en verrassend genoeg konden veel items op de populaire bingokaart eens níet worden afgestreept. Twitteraars in paniek, wij weer tevreden. Oké, er waren een heel wat details die wel binnen mum van tijd konden worden afgestreept, zoals de jaren ’30-woning, de visgraatvloer en wederom een plotselinge zwangerschap.

Lees ook:
Een kijkje in zijn eigen paleis: dit is de partner van ‘Kopen zonder Kijken’-Bob

Duizelingwekkend budget

Deze aflevering gaven Ricardo en Kelly uit Wassenaar hun volledige budget uit handen aan het team van Kopen Zonder Kijken. Het lukte hen namelijk níet om zelf een groter huis te vinden in de rijkeluisgemeente waar ze per sé wilden blijven. Van die uitspraak slaat menig kijker steil achterover. Het jonge koppel heeft namelijk maar liefst 650.000 euro te besteden, niet bepaald weinig. Waarom het hen dan in hemelsnaam niet zelf willen lukken? Wij twijfelen er ook een beetje aan, maar volgens de jonge ouders is het grootste probleem dat ze “bang” zijn en zo’n groot bedrag niet “durven uitgeven”. Dat ze nergens doorheen kunnen kijken en niet kunnen klussen, zal ook niet meehelpen.

Euroknallen

Maar goed. Makelaar Alex en Bob de Bouwer gaan de ‘spannende uitdaging’ aan. Na het bezichtigen van een handjevol huizen zijn de twee dolenthousiast over een jaren ’30-woning, waar binnenin sinds de jaren ’30 ook werkelijk niets meer aan gedaan lijkt. Bob vertelt met een grote glimlach in alle seizoenen nog nooit zo enthousiast te zijn geweest over een huis. Dat snappen we wel, want hij heeft ook nog nooit zo’n groot verbouwbudget gekregen. Alex weet het huis voor een “relatief laag bedrag” (435.000 euro) op de kop te tikken, wat ja… reken maar uit. VEEL overlaat voor Bob. Hij schat een verbouwing van zo’n *slik* twee ton, een bedrag dat voor menig starter zo ongeveer het complete aankoopbudget vormt.

Belazerd door Bob

Aan de klus in de jaren ’30-woning, dus. Al blijven er van de authentieke details met het verstrijken van de tijd opvallend genoeg steeds minder van over. Zo verdwijnen de leuke glas-in-looddetails en de en suite in de woonkamer – een schande, vinden veel kijkers. Bob, die over het algemeen aardig in de smaak valt, krijgt ditmaal dan ook de wind van voren op Twitter. Oók omdat mede dankzij hem er slechts weinig mensen ‘bingo’ scoren deze uitzending. Want hoe dúrft hij te kiezen voor géén uitbouw? En hoezo (XD) heeft hij genoeg aan het gekregen budget? En de stalen deur in niet zwart maar… WIT? Méééga error. Met een overdaad aan visgraat die ditmaal niet alleen op de vloer maar ook op diverse wanden is terug te vinden, lijkt hij het één en ander goed te willen maken.

Kindonvriendelijk

Roos, inmiddels berucht en beroemd, komt er deze aflevering beter van af. Al lijken kinder- en babykamers toch écht niet haar specialiteit, volgens veel kijkers. Kinderen lijken – ondanks dat haar ‘kinderstem’ anders doet vermoeden – trouwens überhaupt niet echt haar ding. In de woonkamer was er namelijk geen speelhoekje of kinderplekje te bekennen, wat niet de eerste keer is. En dat terwijl er al één aanwezig is én (bingo!) de toekomstige vrouw des huizes hartstikke zwanger is van nummer twee. Iets waar Martijn overigens meermaals van wordt beschuldigd op het sociale platform (deze complottheorie is zo gek nog niet hoor). Gelukkig zijn de nieuwe bewoners intens gelukkig met het eindresultaat en vinden ze het helemaal “pico bello”. Dat mag ook wel voor 615.000 euro’s.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Door: Flaironline | Beeld: Still

Football news:

Bruno haalde in 2020 4 Player of the Month awards op. Ronaldo, Henry en Lampard hadden hetzelfde nummer-maar voor een carrière in de Premier League
Lev - de beste coach van het decennium in de nationale ploegen, Deschamps-2nd, Shevchenko-17e (IFFHS)
Hoofd van de Premier League: we vragen spelers niet te knuffelen en hun gedrag te veranderen
Milan had de middenvelder Torino Meite tot het einde van het seizoen gehuurd met de optie om Torino Salio Meite te kopen. De Rossoneri hebben de 26-jarige Fransman tot het einde van het seizoen ingehuurd met het recht om uit te kopen
Ramos speelde op pijnstillers met atletische als gevolg van knieproblemen
De presidentsverkiezingen van Barcelona zullen op vrijdag 7 maart plaatsvinden. De waarnemend President van Barcelona, Carles Tuskets, heeft een bijeenkomst georganiseerd. Het werd bijgewoond door drie kandidaten voor het presidentschap van de club: Joan Laporta, Victor Font en Tony Freixa. Op 7 maart waren voorbereidende verkiezingen gepland. Tijdens de bijeenkomst analyseerden we verschillende voorstellen, maar stopten op deze datum. Alles zal afhangen van de situatie met de pandemie. Eerder werd bekend dat de verkiezing van de president van Barcelona niet zal plaatsvinden op 24 januari, zoals oorspronkelijk gepland. De Catalaanse regering deelde de club mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk deel van de potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Er zijn nog drie kandidaten over in de presidentiële race van Barca (nog een die in tranen uitbarstte). Hier zijn hun programma ' s en plannen voor Messi
Sir Alex Ferguson: gelukkig was ik met pensioen toen ik Liverpool in de afgelopen twee jaar zag spelen ( ' ) voormalige Manchester United manager Alex Ferguson deelde zijn mening over de prestaties van Liverpool in de afgelopen seizoenen. Gelukkig heb ik mijn carrière al beëindigd toen ik Liverpool de afgelopen twee jaar zag spelen, zei Ferguson. Vergeet niet dat Liverpool in 2020 voor het eerst in 30 jaar het Engelse kampioenschap won. Ferguson coachte Manchester United vanaf 1986-2013