Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Neymar evenaart Pelé met 77e interlandgoal als Braziliaans topscorer aller tijden

Door onze sportredactie

Neymar heeft vrijdag op het WK voetbal in Qatar zijn legendarische landgenoot Pelé geëvenaard als topscorer aller tijden van Brazilië. De dertigjarige aanvaller maakte in de kwartfinale tegen Kroatië zijn 77e interlanddoelpunt.

Neymar kwam in de eerste negentig minuten tegen Kroatië nog niet tot scoren. De aanvaller van Paris Saint-Germain brak in de verlenging de ban door van dichtbij de 1-0 binnen te knallen.

In de achtste finale tegen Zuid-Korea (4-1) was Neymar dankzij een benutte penalty al tot op één doelpunt van recordhouder Pelé gekomen. Tegen Kroatië speelde hij zijn 124e interland.

Neymar krijgt, bij winst op Kroatië, in de halve finales van het WK de kans om het record alleen in handen te krijgen. Nederland of Argentinië, die elkaar vrijdag om 20.00 uur treffen, is daarin de tegenstander.

In augustus 2010 debuteerde Neymar als achttienjarige bij Brazilië. Met de 'Seleção' maakte hij de WK's van 2014 en 2018 mee. Op beide toernooien strandde hij met zijn land in de kwartfinales.

Zorgen over gezondheid van legende Pelé

Pelé had een stuk minder wedstrijden nodig dan Neymar om tot 77 doelpunten te komen. De voetbalicoon, die in 1958, 1962 én 1970 wereldkampioen werd met Brazilië, droeg 92 keer het shirt van zijn land.

Er zijn momenteel zorgen over de gezondheid van de 82-jarige Pelé, die sinds ruim een week in het ziekenhuis ligt. Vorig jaar werd bij hem darmkanker geconstateerd en inmiddels zou de chemotherapie niet meer aanslaan.

Twee dochters ontkenden dat Pelé palliatieve zorg krijgt. Artsen meldden dat de toestand van de Braziliaan "een stijgende lijn blijft vertonen, met name als het gaat om de luchtweginfectie".

Brazilië jaagt in Qatar op zijn zesde wereldtitel. Na de successen in 1958, 1962 en 1970 werden de Zuid-Amerikanen ook nog in 1994 en 2002 wereldkampioen.

Eerder

Lees meer over:

Pelé Braziliaans elftal Neymar Voetbal WK voetbal