Netherlands

Neymar baalt van te lange rustperiode en wijst naar medische staf na nederlaag

Voetbal

19 minuten geleden Aangepast: 3 minuten geleden

Beeld © Pro Shots / SIPA USA

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Neymar ging dinsdagavond met Paris Saint-Germain met 2-1 onderuit op bezoek bij Borussia Dortmund. De Braziliaanse sterspeler scoorde, maar kon verder zijn stempel niet drukken op de wedstrijd. Hij wijst daarvoor naar zijn medische staf.

Neymar kwam dinsdagavond voor het eerst in bijna drie weken weer in actie. De Braziliaan liep begin deze maand een ribblessure op en moest lang toekijken. "Het is moeilijk om terug te keren als je vier wedstrijden niet hebt gespeeld, maar dit was niet mijn beslissing", zegt hij tegen RMC.

PSG wilde de rentree van Neymar zo lang mogelijk uitstellen, zodat hij fit en uitgerust aan de aftrap in de Champions League kon verschijnen. "Het was een beslissing die werd genomen door de club, door de artsen. Ik was het er niet mee eens. We hebben er veel discussies over gehad, want ik voelde me goed en wilde spelen, maar de club was bang. En nu ben ik degene die lijdt."

Angst

"Ik begrijp waar de angst van de club vandaan komt, want in de laatste twee jaar kon ik vanwege blessures niet spelen in de knock-outfase. Ik respecteer de beslissing ook, maar ze moeten dat niet doen zonder mijn inbreng", gaat Neymar verder, die aangeeft dat de wedstrijd tegen Dortmund erg zwaar was. "Het was heel moeilijk om een ​​wedstrijd als deze, zo intens, 90 minuten te kunnen spelen zonder te stoppen. Als ik beter in vorm was, zou ik zeker een betere wedstrijd hebben gespeeld."