Netherlands

'Nederlandse zendeling in Malawi vervolgd voor seksueel misbruik'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De Nederlandse zendeling Wim A. (49) zou in Malawi zijn aangeklaagd wegens seksueel misbruik van studenten en werknemers. A. Hij zou bij zijn slachtoffers dreigen met het intrekken van studiebeurzen.

Dat meldt actualiteitenprogramma Zembla. A. is financieel directeur van reformatorische zendelingenorganisatie Timotheus. Zijn advocaat meldt aan Zembla dat A. zijn slachtoffers heeft gedwongen tot seks. Deze zouden tussen de 22 en 40 jaar zijn.

Volgens de advocaat dreigde A. de studenten uit te sluiten van het studiebeurzenprogramma van Timotheus als ze niet zouden meewerken aan zijn seksuele wensen. Zembla sprak met vier studenten, die verklaren dat A. hen dwong tot kussen, strelen en masturberen en in meerdere gevallen ook orale en anale seks.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Medische kosten na seksueel geweld vergoed: 'Drempel om hulp te zoeken omlaag'

De Timotheos Foundation is een orthodox-christelijke hulporganisatie die in 2011 werd opgericht vanuit de Malawische Reformed Presbyterian Church. Kerkgenootschappen in Nederland ondersteunen de stichting.

De organisatie beheert kinderopvangcentra, scholen en een studentenprogramma. A. was vanaf de oprichting werkzaam voor de organisatie. Als financieel directeur was hij onder andere verantwoordelijk voor het toekennen van studiebeurzen aan weesjongeren. 

De Malawische Timotheos Foundation heeft A. op non-actief gesteld. Hij kan veroordeeld worden tot maximaal 14 jaar cel.

Football news:

Liverpool speelde voor het eerst op nul in de eerste twee ronden in de Champions League groep
Felix scoorde twee goals voor Red Bull. Alleen Aguero was jonger toen hij in de Champions League speelde voor Attico, waar hij twee doelpunten scoorde in een groepsfase. De Portugezen scoorden tegen de Oostenrijkers op de leeftijd van 20 jaar en 252 dagen. Alleen Sergio Aguero was jonger dan Felix in de geschiedenis van de Madrid club toen hij een dubbele in het toernooi deed. Argentinië was toen 20 jaar en 106 dagen oud
Rybus about 1:2 met Bayern: Loko probeerde voetbal te spelen, niet alleen zitten in de verdediging en schop de bal naar voren
Real Madrid is de vierde in de groep. We verloren tot de 93e minuut na het dubbele van onze zoon tyuram (hij begon in Barcelona)
Het is belangrijk om niet te imponeren, maar te scoren. Een andere kracht van de Loco naar de woorden van Nikolic na de wedstrijd
Andre Villas-Boas: de stad heeft een miljard uitgegeven en de coach is een fenomeen. Marseille heeft geen geld voor Guardiola, dus je hebt AVB en zijn tactiek
Miranchuk bleef in de reserve van Atalanta voor de tweede wedstrijd in een Rij