Netherlands

Nederlandse zendeling in Malawi beschuldigd van misbruik

De Nederlandse financieel directeur van de reformatorische zendingsorganisatie Timotheos is in Malawi aangeklaagd wegens seksueel misbruik van studenten en werknemers, meldt tv-programma Zembla. De 49-jarige Wim A. zou studenten en werknemers in de leeftijd van 22 tot 40 jaar hebben misbruikt. Dat zou zijn gebeurd tussen 2018 en april van dit jaar.

A., in het verleden leraar op een basisschool in Staphorst, ontkent via zijn advocaat dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik. "Er zijn helemaal geen slachtoffers."

De Nederlander was onder meer verantwoordelijk voor het toekennen van studiebeurzen aan weesjongeren. Volgens Zembla gebruikte hij zijn machtspositie om seks af te dwingen. Een van de studenten zegt tegen het programma dat hij te horen kreeg dat hij een beurs kon vergeten als hij niet zou toestemmen in anale seks met A. Anderen zeggen dat ze gedwongen werden tot kussen, strelen, masturberen, anale en orale seks.

'Slachtoffers geïntimideerd'

A. werd in april opgepakt in het Afrikaanse land en later op borgtocht vrijgelaten. Zembla heeft een verklaring in handen die de Nederlander heeft afgelegd tegenover de politie. Hij zou daarin erkennen dat hij seks heeft gehad, maar van dwang zou geen sprake zijn geweest.

De voorzitter van het bestuur van de Nederlandse Stichting Timotheos, predikant Dirk Heemskerk, zegt dat de verklaring onder druk is afgelegd en nietig is verklaard. Veel 'slachtoffers' zouden zich hebben laten ompraten om tegen betaling een valse getuigenis af te leggen, stelt Heemskerk.

Advocaat Victor Jere, die negen mensen bijstaat die aangifte hebben gedaan, zegt dat bekenden van A. de afgelopen tijd hebben geprobeerd om slachtoffers te intimideren. Ook zou het bestuur van Timotheos de zaak in de doofpot willen stoppen.

De Malawische Timotheos Foundation heeft A. op non-actief gesteld. Hij kan veroordeeld worden tot veertien jaar cel.

Football news:

FIFA over Bartomeu ' s woorden over de Europese Superliga: we weten niets van een overeenkomst
Broer, geef hem niet op. Hij speelt tegen ons. Benzema vroeg Mendy om de bal niet aan Vinicius te geven tijdens de halve wedstrijd met Borussia
In 2010 onderhandelde Pirlo met Barca. De belangrijkste spelmaker van de generatie was klaar om zelfs in de rotatie
Chugainov over Loko in de Champions League: Er zijn kansen om uit de groep te komen. Het team ziet er zelfverzekerd en waardig
Bayern en Alaba slaagden er voor de derde keer niet in een nieuw contract met verdediger David Alaba te sluiten. Vorige week hield de Oostenrijkse agent Pini Zahavi een derde ronde van gesprekken met de club, maar de partijen slaagden er niet in een akkoord te bereiken. Dit is de derde ronde van contractonderhandelingen voor Alaba die tot mislukken gedoemd is. Voorheen probeerden de partijen in juni en augustus tot een akkoord te komen. (') Eerder melding gemaakt van belangstelling voor de 28-jarige uit Juventus en Manchester City
Atalanta en Ajax lieten slimme voetbal zien: veel vallen en subtiele veranderingen in de beweging
Vadim Evseev: ik hield van de locomotief vanwege zijn stoutmoedigheid. De voormalige verdediger van Locomotive Vadim Evseev deelde zijn mening over de nederlaag van het team tegen Bayern (1:2) in de tweede ronde van de Champions League-etappe. Een fatsoenlijk spel! Ik heb het in het stadion gezien. Ik wilde van dichtbij zien hoe flick de Bayern game bouwt. De man heeft geen enkele wedstrijd verloren in de Champions League als coach, wat indrukwekkend is. Het was duidelijk dat Bayern ' S aanval door de rechterflank werd gebouwd. Muller leidde Rybus naar het midden, naar Lewandowski, Pawar barstte in de zone en liet herhaaldelijk de bal naar het midden vallen. Het doel kwam na deze combinatie. Met Lewandowski kon de verdediging het aan, maar Bayern is niet alleen hem. Kimmich Was Onder De Indruk. Systeemvormende speler. De eerste helft werd gespeeld in één positie, de referentie, en na de release van Martinez begon hoger te spelen en de bal scoorde op de klasse. Ik hield van Lokomotiv vanwege zijn stoutmoedigheid. Niet bang om football te spelen, goed gedaan. Ze Luiz speelde een kwaliteitswedstrijd, won de hele top. Martinez, een grote footballspeler, kwam met een reden naar buiten