Netherlands
This article was added by the user Isaac Allen. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nederlandse teamsprinters herstellen zich in Canada van zeldzame nederlaag

De Nederlandse teamsprinters hebben zich bij de Nations Cup in de Canadese stad Milton hersteld van hun zeldzame nederlaag vorige maand in Glasgow. Roy van den Berg, Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee pakten het goud door China in de finale te verslaan.

Bij de eerste Nations Cup van het seizoen in Schotland had de Nederlandse ploeg genoegen moeten nemen met brons. Dat was een grote verrassing, want de teamsprinters van Oranje zijn de afgelopen jaren een klasse apart.

Vorig jaar onderstreepten ze hun dominantie met olympisch goud in Tokio. Zonder Hoogland, maar wel met olympisch sprintkampioen Harrie Lavreysen, misten ze vorige maand de finale in Glasgow. In Milton keerde Hoogland terug in de ploeg. Lavreysen ontbrak nu.

In de kwalificatie zette Nederland de derde tijd neer. In de eerste ronde tegen de B-ploeg van China klokten de teamsprinters met 43,247 seconden de beste tijd. In de finale tegen China A bleven Van den Berg, Hoogland en Ligtlee daar iets boven, maar 43,309 was wel genoeg voor het goud.

Kyra Lamberink, Hetty van de Wouw en Laurine van Riessen bereikten op hetzelfde onderdeel bij de vrouwen ook de finale, maar daarin was Duitsland te sterk. Vorige maand pakten ze in Schotland het goud door Canada te verslaan.

De Nations Cup is de opvolger van de wereldbeker. In juli staat in de Colombiaanse stad Cali de derde en laatste wedstrijd op het programma. Het seizoen wordt in oktober afgesloten met de WK in Saint-Quentin-en-Yvelines, nabij Parijs.