Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nederlands slachtoffer van steekpartij blijkt meisje: 'Gaat de goede kant op'

Door onze nieuwsredactie

Het Nederlandse slachtoffer van de steekpartij in de Franse stad Annecy blijkt een meisje. Eerder meldden Franse media dat het om een jongen ging.

Bij de aanval op donderdag raakten vier kinderen in de leeftijd van 22 maanden tot 3 jaar gewond. Zij zijn allemaal buiten levensgevaar.

De slachtoffers van de steekpartij zijn vrijdag bezocht door de Franse president Emmanuel Macron. Na het bezoek zei Macron dat hij "positief nieuws" had ontvangen over de toestand van de slachtoffers: "Het gaat de goede richting op."

Buitenlandminister Wopke Hoekstra meldt dat de ambassadeur in Zwitserland Hedda Samson een van de ouders van het meisje heeft gesproken. "We staan ze zo goed mogelijk bij in deze moeilijke tijd", laat de bewindsman weten. Het kind werd na het steekincident naar een ziekenhuis in het Zwitserse Genève gevlogen.

De drie andere kinderen, een met de Britse en twee met de Franse nationaliteit, zijn na een medische ingreep in Annecy overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Grenoble.

Er vielen donderdag bij de steekpartij, aangericht door een 31-jarige Syrische vluchteling, ook twee volwassen slachtoffers. Een man werd door de aanvaller verwond. Een andere man werd eerst verwond door de dader en vervolgens ook getroffen door een verdwaalde politiekogel. Beiden verkeren niet in levensgevaar.

Lees meer over:

Frankrijk Emmanuel Macron Wopke Hoekstra Buitenland