Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nederlands getint Wolfsburg schakelt PSG en Martens uit in CL Vrouwen

Door onze sportredactie

VfL Wolfsburg heeft donderdag het Paris Saint-Germain van Lieke Martens uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League Vrouwen. Met drie Oranje-internationals in de basis hield de Duitse ploeg de Franse topclub in Duitsland op 1-1 en dat was genoeg na 0-1-overwinning vorige week in Parijs.

In Parijs kroonde Dominique Janssen zich tot matchwinner en zij had ook in de de return een basisplaats bij Wolfsburg, dat de Champions League in 2013 en 2014 won. Ook Lynn Wilms en Jill Roord stonden aan de aftrap, terwijl Jackie Groenen door een blessure ontbrak bij PSG. Martens speelde wel en werd na 54 minuten gewisseld.

Duits international Alexandra Popp maakte in de twintigste minuut de 1-0 voor Wolfsburg. Tien minuten later tekende Kadidiatou Diani voor de gelijkmaker, maar verder kwam het ambitieuze PSG niet.

Janssen, Roord, Wilms en Martens werden eerder deze week opgenomen in de Oranje-selectie voor de oefeninterlands tegen Duitsland (7 april) en Polen (11 april). Groenen ontbreekt door haar blessure in de selectie, die toewerkt naar het WK komende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland.

Lees meer over:

Lieke Martens Champions League Vrouwen Jill Roord Jackie Groenen