Netherlands

Nederlanders gooien steeds minder oud papier weg

Beeldschermen hebben papier in veel opzichten vervangen en daarom produceren Nederlanders steeds minder oud papier. Dat speelt met name in de steden, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2019 werd per Nederlander gemiddeld 49 kilo oud papier opgehaald. Dat is een kilo minder dan een jaar eerder en 15 kilo minder dan in 2010. Op het platteland halen gemeentelijke afvaldiensten dubbel zoveel papier op als in dichtbevolkte gebieden.

Gemeenten zamelden vorig jaar in totaal 493 kilo afval per Nederlander in. Dat is te vergelijken met voorgaande jaren. Ook dan valt op dat inwoners van dunbevolkte gebieden meer afval weggooien. Dat komt volgens de onderzoekers onder meer omdat mensen hier vaak grotere tuinen hebben. Daardoor maken ze meer gft- en tuinafval.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi