Netherlands

Nederland op déze plek geëindigd bij Junior Eurovisiesongfestival

songfestival

De Nederlandse meidengroep UNITY is zondag vierde geworden bij het Junior Eurovisiesongfestival. De winst van de achttiende editie ging naar Frankrijk. Vanwege de coronacrisis traden alle twaalf deelnemers op in een studio vanuit eigen land.

UNITY was met Best Friends als derde aan de beurt. In totaal kreeg de groep van de vakjury’s 68 punten. Met de stemmen van de kijkers, die al sinds vrijdagochtend hun favoriet konden doorgeven, erbij kwam de eindstand op 132 punten. De winnaar eindigde op 200 punten. Anders dan bij het ‘gewone’ Eurovisiesongfestival mogen kijkers ook op hun eigen land stemmen.

Tijdens de show trad ook Songfestivalwinnaar Duncan Laurence virtueel op. Hij bracht een speciale versie van zijn nummer Arcade ten gehore.

Vorig jaar werd Nederland ook vierde, met Matheu. De winst ging toen voor de tweede keer op rij naar Polen. De hoofdprijs ging slechts een keer naar Nederland. In 2009 won Ralf Mackenbach met zijn liedje Click Clack.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen

Football news:

Lester is geïnteresseerd in Edouard. Rogers werkte met de forward seltice
De scharnieren kunnen komen in het begin van Barca Versus Elche. Desta heeft een spierblessure
West Ham is klaar om het contract met Moyes te verlengen. De club is de zevende in de Premier League.West Ham is vastbesloten om David Moyes als hoofdcoach te houden. Het contract van de 57-jarige Schot met de Londenaren loopt tot 30 juni 2021, met de mogelijkheid om het seizoen te verlengen. Tegelijkertijd is West Ham van plan een langetermijnovereenkomst met Moyes te ondertekenen, aldus The Guardian. Na 19 ronden nemen de hamers de zevende plaats in de Premier League in
Kovac op Golovins 2 assists: ik ben erg blij met zijn optreden
Benteke zou kunnen verhuizen van Crystal Palace naar West Brom
En-Nesiri is de eerste Sevilla speler in 81 jaar om een hattrick te scoren in 2 opeenvolgende La Liga home games
Real Madrid coach Bettoni about 4-1 met Alaves: een welverdiende overwinning. Zidane is erg blij met het spel