Netherlands

Nederland is EU-koploper in melden bijwerkingen coronavaccins

Nederland is met afstand koploper binnen de EU als het gaat om het melden van bijwerkingen van de coronavaccins. Dat blijkt uit cijfers van de EU-database EudraVigilance, waarin meldingen van bijwerkingen vanuit de hele EU worden bijgehouden en die door BNR is ingezien.

Tot nu toe kwamen uit Nederland maar liefst 111.904 meldingen over bijwerkingen. Dat zijn er 30.000 meer dan uit Italië, dat na Nederland het meeste meldingen doorgaf. Frankrijk komt daarna, met 70.294 meldingen.

Agnes Kant, directeur van bijwerkingencentrum Lareb, ziet de cijfers als een compliment voor haar organisatie. Ze wijst erop dat er veel aan is gedaan om de bekendheid van Lareb te vergroten en ervoor te zorgen dat mensen weten dat ze het kunnen melden als ze bijwerkingen ervaren.

Straks om 16.00 vertelt Agnes Kant hier meer over bij In de Middag op BNR, gepresenteerd door Nina van den Dungen en Ben van der Burg. Luister via www.BNR.nl/live.

Rob Engelaar

Football news:

Heb je He Jude gehoord bij de Brentford wedstrijden? 50 jaar geleden, de omroeper draaide op een lied voor zijn geliefde-de fans veranderde het in een volkslied
Inzaghi rond 2:2 met Atalanta: er was een bittere smaak. Inter verdiende om te winnen
Klopp op 3-3 met Brentford: een gekke wedstrijd. Ze gaven Liverpool een gevecht en verdiende een punt, ik respecteer
Sulscher klaagt dat Manchester United minder kans om boetes te verdienen. Hij geeft Klopp de schuld voor niets
Liverpool leidt de Premier League, voor City, Chelsea, Manchester United en Everton met 1 punt. Brighton hebben een spel in reserve
Simeone op 0:1 met Alaves: Atletico was niet snel genoeg. De tegenstander verdiende om te winnen
Gibraltar speelt al in de Conference League, maar de RPL clubs niet. Hoe is dit gebeurd?