Netherlands

Naturalis verkozen tot Europees museum van het jaar

Naturalis heeft de European Museum of the Year Award gewonnen. Het natuurmuseum in Leiden wordt door de jury "een zeer vindingrijk museum met prachtige tentoonstellingen" genoemd.

Het museum, dat officieel het Naturalis Biodiversity Center heet, kreeg de prijs onder andere voor zijn indrukwekkende onderzoeksresultaten en uiteenlopende collecties die zich volgens de jury "richten op onderwerpen met een universele aantrekkingskracht".

Algemeen directeur Edwin van Huis zegt het geweldig te vinden dat het museum via deze prijs internationaal erkend wordt. "Fascinatie voor de schoonheid en diversiteit van de natuur, dat is het fundament van Naturalis. Dankzij ons museum kunnen we onze liefde en passie voor de natuur delen met het publiek", reageert hij. "Als mensen de natuur in hun hart sluiten, zullen ze er ook beter voor zorgen. En dat is nu harder nodig dan ooit."

Verbouwing

Naturalis heropende in augustus 2019 na een verbouwing van vier jaar. In vier maanden tijd kwamen er 275.000 bezoekers. Het museum is nu gesloten vanwege de coronamaatregelen, schrijft Omroep West.

Voor de prijs waren 27 genomineerden, waaronder het Lam Museum in Lisse en Museum De Lakenhal in Leiden. Het Rijksmuseum Boerhaave, eveneens in Leiden, was in 2019 de winnaar van de Europese topprijs. Het Rijksmuseum in Amsterdam won in 2015.

Football news:

De Spaanse fan gaat al sinds 1979 naar de wedstrijden van het nationale team. Hij kwam naar de Euro met de beroemde drum (hij zou het hebben verloren tijdens de lockdown)
Ronaldo verwijderde de gesponsorde Coca-Cola op een persconferentie. Cristiano is sterk tegen suiker-maakt er zelfs geen reclame voor
Zweden voorwaarts Isak: ik zou graag wat meer bezit hebben. Maar we zijn blij met het punt
Luis Enrique: Spanje probeerde kansen te creëren, maar het veld was niet de beste. Spelers klaagden
Laporte op Morata ' s blunder: hij zal de mond van iedereen te sluiten door het scoren van drie doelpunten in de volgende wedstrijd
Messi scoorde uit Chili ' s vrije trap. Hij werd de recordhouder van Argentinië voor doelpunten in officiële wedstrijden
Spanje scoorde 2 schoten op doel in de 2e helft tegen Zweden-beide na 89 minuten