Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Napoli haalt uit bij Torino en is weer stap dichter bij eerste landstitel in 33 jaar

Door onze sportredactie

Napoli heeft zondag een eenvoudige zege geboekt in de Serie A. De ploeg van coach Luciano Spalletti won met 0-4 bij Torino en komt zo weer een stap dichter bij de landstitel.

Victor Osimhen scoorde twee keer en bracht zijn totaal op 21 doelpunten, waarmee hij topscorer is in de Serie A. De Nigeriaan kopte in de negende minuut de 1-0 binnen uit een corner en was kort na rust eveneens met het hoofd goed voor de derde treffer van Napoli.

Tussendoor zorgde Khvicha Kvaratskhelia uit een penalty voor de 2-0, nadat hij zelf werd neergehaald door Karol Linetty. Tanguy Ndombele maakte ruim twintig minuten voor tijd de vierde goal uit een mooie aanval van de bezoekers. Bij Torino deed Perr Schuurs de hele wedstrijd mee.

Dankzij de overwinning op Torino heeft koploper Napoli nu 21 punten voorsprong op nummer twee Internazionale, dat zondag om 20.45 uur nog thuis tegen Juventus speelt.

Napoli veroverde in 1990 voor het laatst de landstitel. Drie jaar eerder werd de ploeg uit Napels voor het eerst kampioen in de Serie A.

Ook staat zondag de derby tussen Lazio en AS Roma op het programma. De wedstrijd in Rome gaat om 18.00 uur van start.