Netherlands

Nagorno-Karabach claimt vernietiging helikopters, tanks en drones

Het ministerie van Defensie van de afgescheiden regio Nagorno-Karabach claimt dat het vier helikopters van Azerbeidzjan, vijftien drones en tien tanks heeft vernietigd tijdens botsingen die zondag escaleerden.

Armenië heeft de staat van beleg afgekondigd en zijn mannelijke bevolking gemobiliseerd na het opnieuw opgelaaide conflict met Azerbeidzjan over Nagorno-Karabach. Beide partijen maakten melding van dodelijke slachtoffers.

Het Zuid-Kaukasische Azerbeidzjan zegt zeven dorpen te hebben heroverd in de conflictregio. De gebieden zijn zondag tijdens de militaire operatie bevrijd van de Armeense bezetting, vertelde minister van Defensie Zakir Hasanov in Bakoe aan Azerbeidzjaanse media.

Het zou gaan om gebieden in de regio’s Füsuli en Jabrayil. De Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev sprak over een militaire operatie ter verdediging tegen agressie vanuit Armenië.

„Het Azerbeidzjaanse leger voert momenteel aanvallen uit tegen de militaire posities van de vijand”, zei Aliyev in Bakoe. De militaire operatie is een reactie op de aanhoudende provocaties vanuit Armenië. De Armeense regering verwerpt dit en gaf Azerbeidzjan opnieuw de schuld van de escalatie. Armenië maakte melding van talrijke doden en gewonden en van ernstige verwoestingen in Nagorno-Karabach.

De ergste botsingen sinds 2016 hebben het schrikbeeld opgewekt van een nieuwe oorlog tussen aartsvijanden Azerbeidzjan en Armenië, die al decennialang verwikkeld zijn in een territoriaal geschil over de door Armenië gesteunde afgescheiden regio Nagorno-Karabach.

De regio maakt volgens internationaal recht deel uit van het islamitische Azerbeidzjan. In een oorlog na de ineenstorting van de Sovjet-Unie verloor Azerbeidzjan de controle over het gebied. De enclave wordt nu voornamelijk bewoond door christelijke Karabach-Armeniërs.

Sinds 1994 bestaat er een kwetsbaar staakt-het-vuren. Het volledig verarmde Armenië rekent op Rusland als beschermende macht, dat daar duizenden militairen en wapens heeft gestationeerd. Het olierijke Azerbeidzjan heeft Turkije als geallieerde broederstaat.

Football news:

Goretzka about 4:0 met Attico: we hadden geluk dat we het niet mis hadden in het begin. Het duurde 10 minuten om betrokken te raken
Klopp op de overwinning van Ajax: het was geen stralende voetbal, maar we scoorden drie punten
In de 20ste wedstrijd scoorde Bayern 4 keer. Hij heeft het team voor minder dan een jaar geleid.Kingsley Coman scoorde een dubbel, en Leon Goretzka en Corentin Tolisso elk scoorde een doelpunt. Dit is de 20ste wedstrijd van de club van München onder leiding van Hansi flick, waarin Bayern 4 of meer goals scoorde. In de finale van de Champions League-2019/20 en in de wedstrijd met Schalke (8:0) in de eerste ronde van de Bundesliga-2020/21 scoorde München in twee wedstrijden:in de wedstrijd met Barcelona (8:2). In november 2019 werd Flick hoofdcoach van Bayern München. Op 15 November werd hij coach en in April tekende hij een contract tot 2023
Bayern breidde hun record streak uit tot 12 opeenvolgende overwinningen in de Champions League. In de laatste Champions League draw won Bayern de trofee met 11 opeenvolgende overwinningen
De Serie A clubs wonnen 3 van de 4 wedstrijden in de openingsronde van de Champions League. Slechts vier clubs uit de Serie A speelden in de openingsronde van de Champions League. Dinsdag nam Juventus het op tegen Dynamo Kyiv. Lazio versloeg Borussia Dortmund met 3-1 thuis. Ciro Immobile en Jean - Daniel Akpa-Akpro scoorde voor de Romeinen, en de Duitse doelman Marvin Hitz scoorde een eigen doelpunt. Op woensdag maakte Inter een laatste redding in hun stadion tegen Borussia Dortmund
Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League wedstrijd tegen Midtjylland
= = Clubcarrière = = Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League tegen Midtjylland. De 25-jarige middenvelder miste de start van het seizoen door blessure. Hij nam het veld voor de eerste keer sinds augustus