Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nabestaanden slachtoffer tramaanslag stellen Qbuzz en Utrecht aansprakelijk

Door onze nieuwsredactie

De nabestaanden van Rinke Terpstra, die om het leven kwam bij de aanslag in een Utrechtse tram op 18 maart 2019, stellen vervoersbedrijf Qbuzz en de provincie Utrecht medeaansprakelijk voor zijn dood. Dat bevestigt Axel Beijersbergen van Henegouwen, de advocaat van de nabestaanden, na berichtgeving door de Volkskrant.

Doordat vrijwel alle deuren in de tram gesloten bleven, konden de passagiers geen kant op. Daarom is het overlijden van Terpstra volgens Beijersbergen van Henergouwen "het gevolg van een omstandigheid die de vervoerder had kunnen vermijden, of waarvan het bedrijf de gevolgen had kunnen verhinderen".

De advocaat laat weten dat de provincie en het vervoersbedrijf om meerdere redenen pas vier jaar na de aanslag medeverantwoordelijk worden gesteld. "Dat heeft er onder meer mee te maken dat we eerst hebben geprobeerd er met Qbuzz uit te komen, maar die verwees voor de verantwoordelijkheid door naar de provincie." Utrecht is de verhuurder van de trams. Beijersbergen van Henegouwen wijst erop dat de verjaringstermijn voor deze zaak nog niet is verstreken.

Qbuzz wil in de Volkskrant niet inhoudelijk reageren. Volgens Qbuzz' advocaat zijn de beschuldigingen van de familie Terpstra een "eenzijdig gepresenteerde voorstelling van zaken". Ook de provincie Utrecht wilde niet reageren tegenover de krant, omdat de zaak bij de rechter ligt.

Gökmen T. schoot op 18 maart 2019 vier mensen dood in en rond een sneltram op het 24 Oktoberplein. Ook raakten meerdere mensen gewond en getraumatiseerd. De aanslag wordt zaterdag herdacht. Daarbij zijn nabestaanden, hulpverleners, getuigen, de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma, leden van de gemeenteraad en minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) aanwezig.