Netherlands

Naast 80 sportstudio's ook 32 gewone appartementen in topsportpand bij Thialf

IJsstadion Thialf in Heerenveen. Foto ANP

In de voormalige meubelzaak van Vesta in Heerenveen, vlak bij ijsstadion Thialf, worden naast 80 appartementen voor topsporters ook 32 ‘gewone’ huurappartementen gebouwd.

Eind vorig jaar zijn de topsportplannen voor dit pand bekendgemaakt. De studio’s voor schaatsers, shorttrackers, turners en judoka’s en hun begeleiders en mentoren worden compact: ze hebben een oppervlakte van 28 vierkante meter.

Nieuw zijn de 32 extra appartementen. Deze zijn voor de reguliere huur en worden ruimer: ze hebben een oppervlakte van 49 vierkante meter.

Sportschool en fysiotherapie

Het oude Vesta-gebouw aan de Heremaweg stond jarenlang leeg. Eind 2019 kocht de Heerenveense ontwikkelaar Zwanenburg Projecten het pand. Hierin is straks ook ruimte voor een sportschool en fysiotherapie.

Het grootste gedeelte van het pand blijft staan, liet Zwanenburg Projecten eerder al weten. Als alles meezit, kan de verbouw eind dit jaar beginnen.

Football news:

Inter zal Lautaro niet verkopen vanwege de contractsituatie. De prijs van de speler is 80-90 miljoen euro
Tebas over de Super League: deze hele situatie is een soort grap. Tenminste nu Real Madrid, Barcelona en Juve zijn genereuzer geworden
Als gevolg van de overdracht van Grealish Uit Man City, Bernardo Silva kan vertrekken. Sterling ' s toekomst is in twijfel
Jamie Carragher: als Liverpool niet versterkt, zal het moeilijk zijn om de stad van de top te gooien. En laten we niet vergeten Chelsea en Manchester United
Messi zal niet trainen met Barca totdat hij een contract ondertekent
Juventus tekent Santos voor Caio Jorge. Salaris-1,5 miljoen euro plus bonussen
Allegri op Juve: Ronaldo is vol enthousiasme. Dybala heeft een spierprobleem. Kulusevski moet worden toegevoegd