Netherlands

Na jarenlange burgeroorlog nu ook coronavirus in Jemen

In het door conflict verscheurde Jemen is voor het eerst vastgesteld dat iemand het coronavirus heeft. De patiënt verkeert volgens de autoriteiten in stabiele toestand en wordt verzorgd.

Er wordt al langer gewaarschuwd dat Jemen na een jarenlange burgeroorlog niet de middelen heeft om een uitbraak het hoofd te bieden. „Als het virus om zich heen grijpt, zal dat catastrofale gevolgen hebben”, benadrukte VN-coördinator Lise Grande eerder deze week.

De door Saudi-Arabië geleide coalitie die rebellen in Jemen bestrijdt, kondigde deze week een eenzijdige wapenstilstand af. Die ging vrijdag de tweede dag in. De coalitie zegt zo een bijdrage te willen leveren aan de strijd tegen het virus. De Houthi-opstandelingen spreken over een pr-stunt.

De eerste coronapatiënt in het land werkte volgens een lokale bron in de kleine havenplaats Ash-Shihr. De autoriteiten zouden de haven inmiddels hebben gesloten en mensen daar opdracht hebben gegeven om twee weken thuis te blijven.

Football news:

Liverpool wilde Dembele huren. De Fransman is van plan om te verblijven in Barcelona (Di Marzio)
Lyon middenvelder AUAR wil naar Juventus verhuizen. Liverpool, PSG en Manchester City zijn in hem geïnteresseerd
Bayer heeft het contract met Wendell verlengd tot 2022
Wasserman werd de nieuwe agent voor Fede Valverde
Kurzawa nam deel aan een protest tegen racisme in Parijs. 20.000 mensen gingen de straat op
Pedro verlaat Chelsea in de zomer. Roma - de favoriet in de strijd voor de speler (Calciomercato.it)
Liverpool, Chelsea en Manchester United hebben 12 dagen om Werner te kopen voor 55 miljoen euro. Dan zullen de kortingen eindigen