Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Na Boris Johnson stappen nog twee Britse parlementsleden op

Door onze nieuwsredactie

De voormalige Britse premier Boris Johnson stapte vrijdag op als lid van het Britse Lagerhuis. Nu hebben twee vertrouwelingen van hem ook hun vertrek aangekondigd. Nadine Dorries en Nigel Adams waren beiden minister in de regering van Johnson.

Johnson stapte op uit protest tegen een parlementair onderzoek naar het zogenoemde partygate-schandaal. Daarbij zou hij de toenmalige coronaregels hebben geschonden door verschillende feestjes bij te wonen. De affaire kostte hem eerder ook al het premierschap.

Johnson zei dat hij de resultaten van het onderzoek had ontvangen en dat de commissie vooringenomen was en hem uit het parlement probeerde te duwen.

Als gevolg van het vertrek van Johnson, Adams en Dorries moeten er in drie kiesdistricten tussentijdse verkiezingen worden gehouden om hun zetels weer te vullen. Daarbij loopt de Conservatieve Partij het risico om die aan oppositiepartij Labour te verliezen. Johnson heeft nog niet aangegeven of hij zich bij die verkiezing opnieuw kandidaat zal stellen.

Lees meer over:

Verenigd Koninkrijk Boris Johnson Buitenland