Fuat Usta vertrekt na dit seizoen als trainer van MVV. De Limburgse club heeft besloten om de optie in het aflopende contract van de coach niet te lichten.

Hierdoor blijft de 47-jarige Usta slechts één seizoen actief als hoofdtrainer van MVV. Ook assistent-trainer Roger Reijners verlaat de club komende zomer.

Usta baalt ervan dat MVV niet met hem verder wil. "Ik vind het jammer en ben teleurgesteld vanwege het feit dat mijn contract niet verlengd zal worden", zegt hij op de website van zijn club. "Graag had ik verder willen bijdragen aan de ambities die MVV heeft uitgesproken."

MVV bezet de vijftiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De Maastrichtenaren stellen dit seizoen vooral teleur in uitwedstrijden, waarin slechts vijf punten werden gepakt.

"In mijn ogen waren er echter wel genoeg verbeterpunten om door te kunnen pakken", aldus Usta. "Toch wil ik eenieder bij MVV bedanken voor de kans die ze mij gegeven hebben. Het was een belangrijke ervaring in mijn nog prille carrière als hoofdtrainer."

Usta was eerder assistent-trainer bij Fortuna Sittard, hoofdcoach bij Turkije onder 23, assistent van Guus Hiddink bij de Turkse nationale ploeg en hoofd jeugdopleiding bij het Russische Anzhi Makhachkala.