Netherlands

Museum van de Portugese Taal in Brazilië weer heropend na verwoestende brand

In de Braziliaanse stad São Paulo is na zes jaar het Museum van de Portugese Taal heropend. Het gebouw van het populaire museum werd eind 2015 grotendeels verwoest door een grote brand, waarbij ook een brandweerman om het leven kwam. Vorig jaar bleek dat de brand werd veroorzaakt door problemen met de verlichting.

"We zijn hier om de as van het verleden niet te vergeten, maar om er de toekomst op te bouwen", zei president Rebelo de Sousa van Portugal tijdens de openingsceremonie. "Dit is een viering van de toekomst van onze gemeenschappelijke taal." Wereldwijd spreken zo'n 260 miljoen mensen de Portugese taal.

Naast verschillende hoogwaardigheidsbekleders waren ook onder meer de gouverneur van de staat São Paulo, het staatshoofd van Kaapverdië en de minister van Cultuur van Angola aanwezig bij de ceremonie.

Bolsonaro

Grote afwezige was president Bolsonaro van Brazilië, die volgens gouverneur Doria van São Paulo "liever deelnam aan een motorparade" elders in zijn staat. Doria, een politieke rivaal van Bolsonaro, wil het volgend jaar tegen hem opnemen bij de presidentsverkiezingen.

Het museum was vroeger een van de meest bezochte musea van Brazilië. Volgens lokale media kostte de reconstructie van het museum zo'n 85,8 miljoen real, omgerekend ongeveer 13,9 miljoen euro.

Football news:

Donnarumma zal PSG ' s doelman zijn in de wedstrijd tegen Man City. Hij zal zijn debuut maken in de Champions League
Jorginho: ik was bezorgd over het gesprek dat ik niet bij Chelsea zou zijn geweest zonder Sarri
Dybala en Morata hebben spierblessures. Ze zullen niet spelen met Chelsea en Torino
Neville bekritiseerde de spelers voor verontschuldigingen in sociale netwerken in de stijl van Bruno: hun PR mensen creëren nep persoonlijkheden
Watzke over Sancho bij Manchester United: het doet me pijn dat hij niet zo vaak wordt gebruikt
De UEFA heeft afstand gedaan van de zaak tegen de oprichters van de Super League-Barca, Real Madrid en Juventus
Agnelli over de Super League: de waarden ervan zullen de stabiliteit van de voetbalindustrie garanderen.Juventus President Andrea Agnelli sprak over het belang van de Europese Super League voor het voetbal en publiceerde een open brief aan de aandeelhouders van de club. Dit is niet het spreekgestoelte van waaruit je opnieuw moet praten over de redenen voor de oprichting van de Super League, maar dit is een geschikte gelegenheid om u te informeren dat het nieuwe toernooi, waarvan de taak is om het beste spektakel in de geschiedenis van het voetbal aan de wereld te presenteren, is gebaseerd op drie basiswaarden. Hun doel is om de stabiliteit van de voetbalindustrie te waarborgen. De eerste is een algemene structuur voor het beheersen van de kosten en het bevorderen van een evenwichtige concurrentie in verschillende competities, in tegenstelling tot de regelingen die onder andere door de machthebbers worden voorgesteld. In de tweede plaats moet men zich sterk maken voor de beginselen van solidariteit en wederkerigheid. De derde is de concentratie op de prestaties van clubs in Europese competities en hun bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren als het belangrijkste element van het concept van sport meritocratie (dit kan niet uitsluitend worden bereikt door wedstrijden binnen landen vanwege de geopolitieke en commerciële belangen van de partijen, die moeten worden gescheiden van de essentie van sport). Kortom, we kunnen dit karakteriseren als een nieuw meritocratisch paradigma en een terugkeer naar de basis - naar kostenbeheersing en transparantie van processen. Er zullen drie categorieën centraal staan in het project: fans die de vraag naar het product dicteren, spelers die de sterren van de show zijn, en investeerders die alle risico ' s op zich nemen die verbonden zijn aan het zakendoen in de voetbalindustrie