Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Moordenaar Milica van Doorn overleden in de gevangenis

Hüseyin A. is zondag in de gevangenis overleden, schrijft De Telegraaf. De 51-jarige man werd in februari in hoger beroep veroordeeld tot bijna twintig jaar cel voor het verkrachten en vermoorden van de negentienjarige Milica van Doorn in 1992.

De krant meldt dat de advocaat van de nabestaanden van Milica het overlijden heeft bevestigd. De advocaat bevestigt dat ook aan NH Nieuws. Ook advocaat Gerald Roethof, die Hüseyin A. bijstond, bevestigt het overlijden.

Er is geen sprake van een misdrijf of zelfmoord, schrijft de krant. De veroordeelde zou zondagmorgen rond 11.00 uur zijn overleden nadat hij had gesport.

Roethof reageerde zondagavond ontstemd op het feit dat de pers en nabestaanden van Milica eerder wisten van het overlijden dan hij en de familie van Hüseyin A.. "Dit had echt anders gemoeten", citeert de krant hem.

Milica werd in 1992 verkracht en vermoord. Het duurde tot 2017 voordat A. werd gearresteerd voor gewelddadige dood van de jonge vrouw. Milica kwam nooit meer thuis na een verjaardagsfeestje.

Toen haar lichaam werd gevonden bleek ze verkracht en met messteken om het leven gebracht. A. werd aangehouden na een zogeheten DNA-verwantschapsonderzoek. Hij wilde daar niet aan meewerken, maar zijn broer wel. Een spermaspoor dat in het lichaam van Milica gevonden werd, wees A. als dader aan.