Netherlands

Montenegro wil liever nieuwe auto's dan songfestival-deelname

Entertainment

58 minuten geleden Aangepast: 11 seconden geleden

Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De Montenegrijnse omroep RTCG investeert liever in een nieuw wagenpark dan in deelname aan het Eurovisiesongfestival. Dat is dan ook de reden dat het land er volgend jaar in Rotterdam niet bij is, staat in een vrijdag verspreid statement.

"Onze deelnemers behaalden meestal bescheiden resultaten"

"Deelname aan het songfestival kost ons jaarlijks 130.000 euro. Onze deelnemers behaalden meestal bescheiden resultaten, en kwalificeerden zich nauwelijks voor de grote finale", staat in de verklaring. "Dit jaar hebben we daarom besloten om het geld in het vernieuwen van ons wagenpark te steken. Het plan is om vijf nieuwe auto's te kopen, wat de veiligheid van onze werknemers aanzienlijk vergroot aangezien ze elke dag meer dan 1000 kilometer afleggen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Geld songfestival moet komen uit reclame-inkomsten'

Vorige week werd bekend dat Montenegro in 2020 een jaartje overslaat. Dat werd eerder deze week door de European Broadcasting Union (EBU) bevestigd.

Eerder trok Montenegro zich terug in 2010 en 2011, ook vanwege financiële redenen. Montenegro heeft tot dusver nog nooit een rol van betekenis gespeeld tijdens het songfestival. In elf deelnames werd twee keer de finale gehaald met als beste resultaat de dertiende plaats in 2015. De afgelopen vier jaar ging Montenegro roemloos ten onder in de halve finales, al zorgde het land in 2017 nog wel voor een van de meest opvallende artiesten van dat jaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

41 landen doen volgend jaar mee met songfestival

Slavko speelde zich destijds in de kijker door in een doorzichtig shirt met zijn lange paardenstaart op het podium te helikopteren. Hij 'won' er de prijs van slechts geklede act van het jaar mee.

Football news:

Pep op Klopp en Mourinho ' s woorden over FFP: als ze willen praten, hebben ze mijn nummer. We zijn veilig
Belotti gaat naar Fiorentina. Torino vraagt 70 miljoen euro voor hem
Op 25 juli word ik 34. Een jaar geleden had ik 11% vet, nu heb ik 8%
Bayern heeft nog nooit een speler gekocht om een concurrent te verzwakken
Gasperini op Atalanta 's 93 doelpunten in 33 wedstrijden: We organiseren geen extravaganza' s om de tegenstander te vernederen
We hebben de titel zelf verloren. Omwille van het prestige moet Barca zich concentreren op het vechten voor de Champions League
Real Madrid is klaar om Ceballos te verkopen voor 25 miljoen euro