Montenegro heeft, een week na de aankondiging dat het land niet zal meedoen aan het Eurovisie Songfestival in 2020, de reden hiervoor opgegeven. De aanschaf van vijf auto's weegt voor het land zwaarder dan deelname, vanwege eerdere matige resultaten, zegt de directeur van de Montenegrijnse omroep RTCG vrijdag in een verklaring.

Volgens omroepdirecteur Bozidar Sundic rechtvaardigen de meest recente resultaten van Montenegro aan het songfestival de uitgaven voor deelname niet. "Deelname aan het Eurovisie Songfestival kost ongeveer 130.000 euro. Onze vertegenwoordigers hebben meestal bescheiden resultaten behaald en komen nauwelijks in aanmerking voor de grote finale."

"Ons plan is om vijf nieuwe auto's te kopen", ligt de omroepdirecteur de bestemming van de uitgespaarde 130.000 euro toe. "Daarmee verbeteren we de veiligheid van onze mensen, aangezien zij meer dan duizend kilometer per dag rijden."

De halve finales van het Eurovisie Songfestival zijn op 12 en 14 mei in Rotterdam. De finale is op zaterdag 16 mei in diezelfde stad. dit jaar won de Nederlander Duncan Laurence in Tel Aviv de Europese liedjeswedstrijd met het nummer Arcade.