Netherlands

Monoliet in Utah op mysterieuze wijze weer verdwenen

Landschapskunst In de Amerikaanse staat werd eerder een drie meter hoge stalen monoliet ontdekt. Wie de sculptuur neerzette is onbekend, wie het werk verwijderde is ook onduidelijk.

De geheimzinnige, drie meter hoge stalen monoliet die vorige week in de Amerikaanse staat Utah werd ontdekt, is sinds vrijdag weer verdwenen. Dat heeft het Bureau of Land Management van Utah zaterdagavond lokale tijd bekendgemaakt. De autoriteiten stellen dat de sculptuur is weggehaald door een „onbekende partij” en benadrukken het werk niet zelf verwijderd te hebben.

Wie de stalen balk in de eerste plaats neerzette, is eveneens onbekend. De sculptuur werd vorige week gevonden in een afgelegen gebied, toen agenten van de staat een schapentelling deden. Vermoedelijk ging het om een stuk landschapskunst. Deze kunstvorm is sinds de jaren zestig populair in de Verenigde Staten. Anderen stelden dat het om een werk van buitenaardse wezens ging.

Het kunstwerk werd gevonden op openbare gronden, die door de staat Utah beheerd worden. Om te bouwen op zulk grondgebied is gewoonlijk toestemming nodig. Autoriteiten in de staat lieten eerder weten dat deze regel ook voor de makers van de betreffende monoliet gelden, „ongeacht de planeet waar je vandaan komt”. De ontdekking van het stalen werk trok wereldwijd aandacht. Enkele dagen na de bekendmaking van de coördinaten, doken de eerste kunsttoeristen op bij de sculptuur.

Lees ook: Eerste kunsttoeristen bereiken geheimzinnige balk in Utah

Football news:

Tottenham was een van de beste clubs in de Premier League. Manchester United, Arsenal, Brighton and Man City-in de top 5, Liverpool-7
Manchester United en Liverpool deden een show in de cup. De sponsor van het entertainment is de stoutmoedige posities van Trent en Rashford (Verenigd hebben dit voordeel beter gerealiseerd)
Roman Abramovich: de status van Lampard in Chelsea blijft onwrikbaar. Hij is een iconisch figuur voor de club
Chelsea Lampard ontsloeg
Sergi Roberto kan herstellen voor de wedstrijd met Athletic op 31 januari. Hij miste meer dan 2 maanden
Giggs op Bruno en Cantona: er zijn overeenkomsten, maar Eric heeft 4 Premier League titels en een beker. Dit is een indicator
Hertha legende Dardai zal opnieuw het hoofdcoach van het team worden. Pal Dardai zal worden benoemd tot hoofdcoach van Hertha. Bruno Labbadia, die voorheen verantwoordelijk was voor het team, werd ontslagen op zondag na de nederlaag tegen Werder