Netherlands

Moerasantilope geboren in Safaripark Beekse Bergen, eerste beschuit met muisjes van 2020

HILVARENBEEK - De oliebollen maken plaats voor beschuit met muisjes in de Beekse Bergen, want er is een sitatoenga geboren. Het safaripark verwelkomde de nieuwe bewoner op 4 januari.

Het Sitatoenga-vrouwtje werd op zaterdagochtend in alle vroegte geboren. Volgens verzorger Jeroen Dekens maakt de kleine maakt het uitstekend, al duurt het nog even voordat bezoekers haar kunnen bewonderen. “Ze ligt heerlijk binnen in de stal bij de kachel. Daar ligt ze een beetje verscholen en lekker rustig. Haar moeder komt regelmatig langs om haar te voeden en dat gaat perfect. Ze zal daar waarschijnlijk nog wel een paar weken blijven.”

Bijzonder in dierenparken
Het hangt van haar gezondheid en het weer af wanneer ze naar buiten gaat. Dekens: “Als het buiten vriest dat het kraakt houden we haar wat langer binnen.” Volgens de verzorger is de geboorte bijzonder, omdat deze diersoort niet in heel veel dierenparken te zien is.

De sitatoenga is een Afrikaanse antilopesoort en komt voor in Centraal-Afrika, met name rond de rivier Kongo. De dieren leven vooral in moerasgebieden en graslanden met veel water in de buurt. De volwassen vrouwtjes leven in kuddes, de mannetjes leven alleen. De draagtijd duurt ongeveer acht maanden, waarna er in principe één jong wordt geboren.

Football news:

Yeovil van Engeland ' s 5e divisie about De Gea: Nee, Ik ben niet geïnteresseerd. Sorry, David
Henderson is de beste speler van Liverpool in het seizoen 2019/20
Massimo Moratti: de eigenaars van Inter hebben alles wat ze nodig hebben om Messi mee te nemen
Gagliardini op de wedstrijd met Shakhtar: ze zijn sterk, maar Inter is vastbesloten
De President van Attico Madrid bij het vertrek van de Champions League: niet onze avond. Ze hadden geluk om twee keer te scoren, we hebben een goed team
Verdediger Lyon van Marsal: we denken erover om de finale van de Champions League te bereiken. We hebben een grote kans om te winnen
Arsenal is een van de grootste clubs ter wereld. Ik ben hier om trofeeën te verzamelen