Netherlands

‘Moeilijkheden in brexitonderhandelingen zullen verergeren’

Foto: ANP

De brexitonderhandelingen zullen moeizamer verlopen voordat er eventueel een akkoord kan worden gesloten. Dat heeft een functionaris van de Europese Unie tegen persbureau Bloomberg gezegd.

Volgens de functionaris frustreren de Britten de onderhandelingen nu de verschillen tussen de standpunten van het Verenigd Koninkrijk en de EU aanzienlijk kleiner zijn geworden. Mogelijk willen de Britten een moment van crisis creëren uit politieke overwegingen voordat ze een akkoord sluiten, verwacht het Europese kamp.

De Britten deden dat al eerder toen ze de onderhandelingen opschortten tot de EU toegaf dat de Britse soevereiniteit niet in gevaar zou komen. Een verklaring vanuit Brussel met nauwelijks concessies bleek daarna voldoende voor de regering van premier Boris Johnson om terug te keren naar de onderhandelingstafel.

Volgens de EU-functionaris zijn er nog altijd verschillen op het gebied van visserij, het waarborgen van eerlijke concurrentie tussen Europese en Britse bedrijven en de manier waarop wordt toegezien of beide partijen zich aan de afspraken houden. Het is onduidelijk hoe lang het nog duurt voor er een deal zal zijn.

Football news:

Neville vergeleek Liverpool met Coventry na Manchester United ' s overwinning. Waarschijnlijk vanwege de kleur van het uniform
Vladimir Gazzaev hield de eerste trainingssessie met Siena
Alessandro Costacurta: Inter zijn de favorieten voor zowel de Milan derby en de Scudetto
De Valencia speler testte positief op antigenen. Gisteren was een match met Attico
Tottenham was een van de beste clubs in de Premier League. Manchester United, Arsenal, Brighton and Man City-in de top 5, Liverpool-7
Manchester United en Liverpool deden een show in de cup. De sponsor van het entertainment is de stoutmoedige posities van Trent en Rashford (Verenigd hebben dit voordeel beter gerealiseerd)
Roman Abramovich: de status van Lampard in Chelsea blijft onwrikbaar. Hij is een iconisch figuur voor de club