Netherlands

Moederbedrijf Douwe Egberts koopt Australisch koffiemerk

Foto: ANP

Het moederbedrijf van koffiemerk Douwe Egberts neemt het Australische Campos Coffee over. Daarmee wil JDE Peet’s, het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf dat bijvoorbeeld ook achter koffiemerk L’Or en theemerk Pickwick zit, zijn positie in dat land versterken. Hoeveel JDE Peet’s betaalt voor Campos is niet bekendgemaakt.

Campos bestaat sinds 2002 toen het met één café en één koffiebranderij startte. Inmiddels heeft het bedrijf naast het merk Campos ook het merk Sacred Grounds en is die koffie te krijgen in 600 cafés door heel Australië. Ook verkoopt het bedrijf zijn koffie via supermarkten, waar het afgelopen jaar tijdens de coronapandemie sterker op inzette.

Vorig jaar was Campos Coffee goed voor een jaaromzet van zo’n 50 miljoen Australische dollar, omgerekend een kleine 32 miljoen euro. JDE Peet’s behaalde in 2020 een omzet van 6,7 miljard euro.

Football news:

Als gevolg van de overdracht van Grealish Uit Man City, Bernardo Silva kan vertrekken. Sterling ' s toekomst is in twijfel
Jamie Carragher: als Liverpool niet versterkt, zal het moeilijk zijn om de stad van de top te gooien. En laten we niet vergeten Chelsea en Manchester United
Messi zal niet trainen met Barca totdat hij een contract ondertekent
Juventus tekent Santos voor Caio Jorge. Salaris-1,5 miljoen euro plus bonussen
Allegri op Juve: Ronaldo is vol enthousiasme. Dybala heeft een spierprobleem. Kulusevski moet worden toegevoegd
Nedved over Locatelli: Juve beschouwt haar aanbod eerlijk en goed
Koeman op 3-0 met Stuttgart: een geweldige wedstrijd van Barca tegen een sterk team. We zijn op de goede weg