Netherlands

Ministers overleggen in Parijs over steun KLM

De ministers Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) en Hoekstra (Financiën) hebben in Parijs met de top van Air France-KLM gesproken over de steun aan KLM en de voorwaarden waaronder die kan plaatsvinden. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Financiën was het gesprek "constructief". Het is het streven de gesprekken binnenkort verder af te ronden.

Air France-KLM zit in financiële problemen nu er door de coronacrisis al maanden nauwelijks gevlogen wordt. Over het eerste kwartaal werd een verlies van 1,8 miljard euro geleden.

Het kabinet wil de Nederlandse tak KLM voor twee tot vier miljard euro steun geven. Frankrijk heeft zeven miljard euro toegezegd voor het Franse deel.

Voorwaarden

Het kabinet liet eerder weten dat er wel strenge voorwaarden zijn voor de miljardensteun: zo moet het bedrijf vergroenen, moet het personeel ook een loonoffer brengen en mogen er tijdens de steun geen bonussen worden uitgekeerd.

Uiteindelijk moet de top van het moederbedrijf Air France-KLM beslissen of het bedrijf aan die voorwaarden wil voldoen.

Eerder kwam het tussen minister Hoekstra en de top van het Frans-Nederlandse bedrijf tot een botsing over de bonus voor topman Ben Smith. De minister van Financiën was tegen deze bonus, maar een meerderheid van 81 procent van de aandeelhouders stemde voor.

Het is de verwachting dat het uiteindelijke steunpakket later deze maand wordt gepresenteerd.

Football news:

Leonardo wil Allegri zien bij PSG, maar de club vertrouwt Tuchel nog steeds
Manchester United en Liverpool willen de 15-jarige Sochaux verdediger van Kambala tekenen
Lloris en Son kregen bijna ruzie na de eerste helft met Everton. Voor de 2e maakten de spelers het goed
Massimiliano Allegri: ik ben op zoek naar een project dat ambities heeft om te winnen
Simone Inzaghi op het scudetto gevecht: Lazio kijkt alleen naar zichzelf
Ntombela en Mourinho communiceren pas over twee weken. Toen vertelde de speler de coach dat hij Tottenham wilde verlaten
De ex-Real Madrid speler helpt bij het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie in het voetbal. Deze functie is nuttig voor een coach, sportdirecteur en arts op hetzelfde moment