Netherlands

Minister Van Rijn spreekt ambassadeur over afgekeurde mondkapjes

Minister Martin van Rijn (Medische Zorg) heeft met de Chinese ambassadeur in Den Haag gesproken over de zending afgekeurde mondmaskers uit China. De kwaliteit van de 600.000 maskers was onder de maat.

Het gesprek ging voornamelijk over de afgekeurde zending, aldus een woordvoerder van de bewindsman. Daarbij heeft Van Rijn het belang benadrukt dat medische middelen aan de kwaliteitseisen voldoen. China is een belangrijke partner in de strijd tegen het coronavirus, aldus de woordvoerder.

„Vandaag met Chinese ambassadeur Xu Hong @PRCAmbNL gesproken over de afgekeurde mondkapjes. Maar ook mijn dank uitgesproken aan China voor hun steun om het #coronavirus in NL te bestrijden. We werken samen om te zorgen dat alle beschermingsmiddelen aan de kwaliteitseisen voldoen”, twitterde de minister zondag.

De Chinese ambassadeur verklaarde op hetzelfde sociale medium „een goed gesprek” met Van Rijn te hebben gehad. Hij wacht op meer gedetailleerde informatie over de afgekeurde lading maskers en roept in een verklaring op de kwestie niet te politiseren. Hij hoopt dat „dit geïsoleerd incident” geen gevolgen zal hebben voor de gezamenlijke strijd van beide landen tegen het virus.

Het ministerie besloot de hele serie FFP-2-maskers met een KN95-kwaliteitscertificaat na twee negatieve testen niet meer in te zetten. Een deel van de maskers was al verdeeld onder ziekenhuizen. Het ministerie haalt de afgekeurde maskers terug.

China is momenteel het enige land dat grote hoeveelheden mondmaskers kan leveren die gebruikt worden ter bescherming tegen het coronavirus. De vraag naar dit soort beschermende middelen is groot door de wereldwijde coronacrisis.

Football news:

Manchester United is geïnteresseerd in de 19-jarige Monaco forward Pellegri
Liverpool ' s thuiswedstrijden in de Premier League kunnen worden gespeeld in neutrale stadions
​Barcelona zal de helft van zijn scouting personeel snijden
Manchester United blijft onderhandelen over een verlenging van ighalo ' s huurcontract. Shanghai heeft zijn houding verzacht
🦁 Werner moet naar Chelsea-dus geloven de abonnees van ons telegram kanaal over de Bundesliga
De voormalige coach van Southampton zei dat de club weigerde Bale aan Manchester United te verkopen voor 3-4 miljoen pond
Fans zullen in staat zijn om het team te ondersteunen in de Deense kampioenschapswedstrijd via Zoom. Het stadion heeft een scherm geïnstalleerd