Netherlands

Minister Schouten onderuit met aanpak van kalverfraude

Twee gerechtelijke uitspraken, deze week gedaan, betekenen een gevoelige nederlaag voor minister Schouten van Landbouw. Zij heeft de Europese wet onjuist toegepast en ten onrechte honderden melkveebedrijven op slot gezet vanwege vermoedens van fraude, meldt Trouw.

Begin 2018 bracht Schouten naar buiten dat zij vermoedde dat melkveehouders op grote schaal de verplichte digitale administratie van hun dieren hadden gemanipuleerd. Door administratief te rommelen zouden boeren de milieuregels kunnen ontduiken die de omvang van hun veestapel begrenzen.

Als antwoord op het vermeende gesjoemel legde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) namens de minister 2200 melkveehouders een blokkade op. Zij mochten hangende het onderzoek naar hun administratie geen dieren aan- en afvoeren van hun bedrijf. De Europese regels lieten haar geen andere keus, zei Schouten.

Dat heeft de minister echter mis, oordeelt de rechter deze week, in twee zaken die waren aangespannen door geblokkeerde melkveehouders. De minister heeft de Europese regels verkeerd uitgelegd: een vermoeden van gesjoemel is géén reden om een bedrijf volledig op slot te zetten.

Football news:

Chalhanoglu zal naar Manchester United verhuizen in de zomer van 2021 (Christian Falk). AC Milan middenvelder Hakan Chalhanoglu kan een Manchester United speler worden. De kans dat de 26-jarige aan het begin van het seizoen 2021/22 tot de Engelse club zal toetreden, is 90%, schrijft Sempre Milan, verwijzend naar exclusieve informatie van Sport Bild journalist Christian Falk. AC Milan is te laat met de onderhandelingen over een nieuw contract met de speler en zijn huidige overeenkomst loopt af in juni 2021. Çalhanoğlu heeft dus sinds januari het recht om met andere clubs te onderhandelen. Volgens onze informatie hebben de eerste onderhandelingen tussen Manchester City en Chalhanoglu over de overgang naar 2021 deze zomer al plaatsgevonden. Zij bevonden zich toen in een vergevorderd stadium. Dit werd ondersteund door het feit dat Milan ' s management Juventus afwees, die kort voor het transfervenster in de zomer van 2020 Chalhanoglu wilde tekenen. Op dit moment hebben we het over het salaris dat de speler zal ontvangen. Het feit dat chalhanoglu een vrije agent zal zijn, is een groot voordeel voor hem zei Falk. Dit seizoen maakte de speler 8 optredens voor AC Milan in de Serie A en maakte één assist. De volledige statistieken zijn hier te vinden
Benzema, Carvajal, Ramos en Valverde zullen niet spelen met Alaves als gevolg van blessures
Ronaldo speelt niet tegen Benevento. Volgens journalist Gianluca Di Marzio zal Juve striker Cristiano Ronaldo morgen niet deelnemen aan deze wedstrijd, omdat de hoofdcoach van het team Andrea Pirlo besloten heeft om hem te laten rusten
Alaba ' s agent wil een gesprek beginnen met Chelsea en PSG in Januari
Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training
Benzema traint niet in de Algemene groep en werkt indviualno