Netherlands

Minister De Jonge heeft begrip voor opstandige horeca maar kan geen beloftes maken

Minister Hugo de Jonge snapt het dat de horecasector opstandig wordt. Het zijn zware en onzekere tijden, financieel is de sector hard getroffen. Toch is zijn geen begrip geen vrijbrief om nu massaal zelf de regels te gaan bepalen benadrukt De Jonge. Ook Bruls werd naar voren geschoven om te benadrukken dat dit niet de tijd is voor ongehoorzaamheid. De Jonge begrijpt dat veel ondernemers gefrustreerd zijn, het aantal besmetting zou dalen als de horeca haar deuren dicht doet. De deuren zijn dichtgegaan, maar het aantal besmettingen is niet goed genoeg gedaald. Sterker nog, de afgelopen weken blijven we redelijk stabiel rond de 5000 besmettingen per dag zitten. Dit cijfer is volgens het RIVM nog steeds veel te hoog.

„Ik begrijp het signaal van de horeca”, zegt De Jonge. „Voor cafés en restaurants is het natuurlijk een hard gelag. Ze zien de cijfers maar niet dalen en de ondernemers vragen zich af: wanneer mogen wij weer?”

Burgemeester Hubert Bruls, tevens ook voorzitter van de Veiligheidsberaad, benadrukt dat men streng zal handhaven. De economische malaise is geen vrijbrief voor ongehoorzaamheid, zolang de regels blijven gelden moet ook de horeca zich hier aan houden.

„We begrijpen dat de nood hoog is bij veel horecabedrijven. De coronamaatregelen gelden echter voor ons allemaal. Voor individuele burgers en ondernemers, en dus ook horecaondernemers.”

Football news:

Sinds 1999 scoort Zlatan elk jaar. Gisteren scoorde hij de eerste goals in 2021
Real Madrid is ervan overtuigd dat PSG 150 miljoen euro zal vragen voor mbape. Madrid is niet bereid om zoveel te betalen. Real Madrid is van mening dat de overname van PSG striker Kylian Mbappe problematisch zal zijn. De club van Madrid is ervan overtuigd dat de Parijzenaars ongeveer 150 miljoen euro voor de speler zullen vragen. Real zal niet in staat zijn om aan dergelijke eisen te voldoen, volgens de overdracht van Jugones op El Chiringuito journalist Jose Pedrerol. De belangstelling van Madrid voor de Fransman is al lang bekend. Het huidige contract met PSG verloopt in de zomer van 2022. Dit seizoen heeft de speler 12 goals gescoord en 5 assists gemaakt in 16 Ligue 1 wedstrijden. Zijn volledige statistieken zijn hier te vinden
Arteta on Ozil: het is altijd triest als zo ' n figuur verlaat
Alabai zal in de zomer naar Real Madrid verhuizen. Het contract voor 4 jaar is overeengekomen, het salaris is ongeveer 11 miljoen euro (Marca)
Stefano Pioli: we zullen in April naar de tafel kijken. Voor Milaan is elke wedstrijd de belangrijkste
Zlatan Ibrahimovic: samen met Mandzukic zullen we de tegenstanders van Milaan afschrikken. Hij tekende een contract bij Real Milan striker Zlatan Ibrahimovic. Mario heeft een contract getekend, hij zal toetreden tot AC Milan. Dus nu zullen wij tweeën de tegenstanders bang maken zei Ibrahimovic op Sky. Eerder werd gemeld dat Mandzukic tot juni een contract met de Rossoneri zal ondertekenen. Milaan heeft de overdracht van de Kroaten met hun officiële middelen nog niet bevestigd
Milan scoorde 43 punten in 18 ronden - het beste resultaat sinds het seizoen 2003-2004. De club werd kampioen