Netherlands

Minister: beïnvloeding OVV zou heel erg kwalijk zijn

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) zou het „heel erg kwalijk” vinden als inderdaad druk is uitgeoefend op de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) om conclusies over een vliegcrash bij Schiphol in 2009 aan te passen of af te zwakken. De raad moet „in volstrekte onafhankelijkheid” zijn werk kunnen doen, aldus de bewindsvrouw.

Een Boeing 737 van Turkish Airlines stortte op 25 februari 2009 kort voor de landing neer bij Schiphol. Negen inzittenden kwamen om het leven. De OVV deed onderzoek en concludeerde dat de crash was veroorzaakt door een defecte hoogtemeter, in combinatie met fouten van de bemanning. Dagblad The New York Times meldde deze week dat sommige, voor Boeing mogelijk schadelijke, bevindingen onder Amerikaanse druk zouden zijn weggemoffeld.

Van Nieuwenhuizen benadrukt dat zij niet kan beoordelen of dat verhaal klopt. „Dat moet de OVV zelf aangeven”, aldus de minister. Het is volgens haar wel gebruikelijk dat betrokken partijen commentaar mogen geven op de bevindingen van de onderzoeksraad, zolang dat beperkt blijft tot feitelijke onjuistheden. „Er mag natuurlijk nooit sprake zijn van beïnvloeding van aanbevelingen of conclusies.”

Football news:

Arsenal is geïnteresseerd in Jorginho
PSG weigert Allie te huren vanwege de buitensporige eisen van Tottenham
Lopetegui over Beieren: een dergelijk team is al vele jaren niet meer in Europa geweest. Sevilla hoofdcoach Julen Lopetegui sprak vóór de Europese Super Cup, waar zijn team Bayern München zal spelen. Zo ' n team bestaat al jaren niet meer in Europa. Bayern heeft een coach die veel lof verdient voor de manier waarop hij het team leidde en zich liet zien. Het is erg moeilijk om zijn prestaties te herhalen. Dit team weet precies hoe ze willen spelen, aanvallen en verdedigen, zei Lopetegui
Ronaldo is een beest. Het is ongelooflijk dat hij vecht met Messi, minder begaafd door de natuur
Gotze op de verkeerde beslissing om terug te keren naar Borussia: de dingen gingen niet zoals ik verwachtte
Fans vonden het absoluut sensationeel dat een footballspeler op een trein kon stappen. En deels omdat hij kon lezen. De Noorse uit de Premier League vernietigt mythes
Paolo Maldini: Zlatan is een eeuwenoude all - rounder die altijd beslist over de uitkomst van de wedstrijd