Netherlands

Mini 1000 E Check Mate (1990) – Uw Garage

De laatste tijd hebben we veel enthousiaste jonge mensen in deze rubriek. Senne Janssens is binnen deze groep een nog jongere uitzondering; hij kocht zijn eerste auto, een Mini 1000, toen hij elf was! 

“Ik zat in de laatste klas van de basisschool en iedereen spaarde voor een Playstation of een Xbox. Ik niet. Ik was altijd al gek van auto’s, had het er altijd over en spaarde daar dus voor. Tijdens een online zoektocht kwam ik een Volvo 66 tegen in die typische gele kleur. Het was een voor mij onbekende auto, maar ik vond hem geweldig. Met mijn spaargeld en het geld wat ik kreeg toen ik communie deed, heb ik die auto gekocht. Mijn ouders hebben Volkswagen-klassiekers en vonden het goed.”

Weggegooid geld

“Het is immers geen weggegooid geld als je de goede auto voor de goede prijs koopt. De Mini was niet echt mooi, de lak was helemaal dof, maar ik heb drie dagen staan poetsen en toen zag hij er al heel anders uit. Hij stond bij mijn opa in de schuur en af en toe mocht ik ermee in de wei rijden of op een stille polderweg. Zittend op een dik kussen, dat was echt geweldig. Het kopen van die Mini is echt een van de mooiste ervaringen in mijn leven tot nu toe. Ik weet het nog, niemand op school wilde geloven dat ik een eigen auto had, totdat mijn moeder me op een woensdag kwam ophalen met mijn eigen auto.”

Uw Garage

Uw Garage is een unieke videorubriek van Autovisie, waarin we op bezoek gaan bij auto-eigenaren die een bijzonder verhaal over hun liefde vertellen. En dat zijn zeker niet altijd oudere mensen met een duurdere auto. Zoals je in de afgelopen weken hebt gezien, zijn er veel jongeren langsgekomen die een enorme passie voor hun eerste en vaak bescheiden auto hebben. Lijkt het jou ook leuk om jouw verhaal te delen met andere liefhebbers? Stuur een mail naar [email protected] en vertel daarin kort over je auto en je passie. Wie weet komen we dan wel bij je langs!

Lees ook:

Reageer op artikel:

Mini 1000 E Check Mate (1990) – Uw Garage

Football news:

Coach Athletic Marcelino: Barcelona versloeg ons in de bekerfinale omdat ze duidelijk beter waren
Real Madrid: felicitaties aan Barcelona en haar fans met een welverdiende overwinning in de Spaanse beker
Antoine Griezmann: Ik ben gelukkig in Barca. Antoine Griezmann vatte de resultaten van de Spaanse bekerfinale tegen Atletiek samen
Ronald Koeman: Dit is niet Messi ' s laatste wedstrijd voor Barca in de Spaanse beker, ik hoop
Lionel Messi: Ik til een speciale trofee als de kapitein van een speciale club. We zijn blij
Koeman won de Spaanse beker voor de zevende keer als coach en als Barcelona-speler
Laporta op Messi bij Barca: Leo is de beste ter wereld. Ik ben ervan overtuigd dat hij wil blijven