Netherlands

Migrantenboot kapseist op het Kanaal, zeker 4 doden

Oversteek Zeker vier migranten zijn omgekomen doordat hun boot op het Kanaal omsloeg. Onder de slachtoffers zijn twee jonge kinderen.

Voor de Franse kust is dinsdagochtend een bootje gekapseisd met aan boord een groep migranten. Zeker vier van de opvarenden zijn verdronken. Het gaat om een man, een vrouw en twee kinderen van vijf en acht jaar, meldt persbureau Reuters op basis van een verklaring van de Franse autoriteiten.

De boot sloeg dinsdagmorgen op het Kanaal om, ter hoogte van het Franse Loon-Plage. Een zeilboot maakte bij de autoriteiten melding van de migrantenboot, die in problemen verkeerde. Daarop werd een zoektocht op touw gezet, waarbij ook een helikopter van de Franse marine werd ingezet. De zoektocht was dinsdagavond nog gaande. Vijftien opvarenden konden volgens de Franse marine al uit de zee worden gered. Acht van hen waren onderkoeld.

Het is onduidelijk hoeveel mensen precies aan boord waren en welke nationaliteit zij hebben. Volgens een Franse minister gaat het waarschijnlijk om negentien mensen. De Franse justitie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het kapseizen.

De Britse premier Boris Johnson heeft zijn medeleven uitgesproken aan de nabestaanden van de verdronken migranten. De premier zei toe de Franse autoriteiten te zullen helpen bij wat hij als een „vreselijk ongeluk” omschreef. Ook beloofde Johnson hard op te zullen treden tegen de groepen mensensmokkelaars die de oversteek faciliteren.

Duizenden migranten waagden afgelopen jaar alleen al de oversteek van Frankrijk naar Engeland: een Brits persbureau becijferde eerder dat het in 2020 om zeker 7.400 mensen ging. Zij proberen vaak met hulp van mensensmokkelaars naar het Verenigd Koninkrijk te komen.

Football news:

Tuchel na 2:2 met Bordeaux: ik bescherm altijd de spelers, maar ik weiger dit te doen. U kunt niet spelen wedstrijden van dit niveau
Ole Gunnar Solskjaer: elke beslissing die ik maak is voor het welzijn van Manchester United. Het belangrijkste is het resultaat
Mourinho op Tottenham: we hebben niet dezelfde voorwaarden als sommige clubs. Ze creëren een gekke markt
Hazard raakte voor de achtste keer gewond in 16 maanden bij Real Madrid. Hij had 12 verwondingen in 7 jaar in Chelsea
Abramovich is een man die zijn doelen bereikt. Zonder Dit, is het onmogelijk om zijn positie te bereiken
Marcelo werd bij z ' n haar gegrepen. Duidelijke straf. Ex-scheidsrechter Iturralde Gonzalez over de controversiële episode in de wedstrijd van Real Madrid
Gasperini op Atalanta ' s nederlaag: de spelers zijn moe. Wij betalen meer voor de nationale team wedstrijden dan voor de Champions League (Atalanta Head coach Gian Piero Gasperini). Ik denk dat wij in die zin meer betalen voor de nationale team wedstrijden dan voor de Champions League. Sommige spelers verlaten ons, reizen over de wereld en keren terug in verschillende staten