Netherlands

Mick Schumacher kiest voor ‘betekenisvol’ racenummer 47

Foto: ANP

Mick Schumacher doet volgend jaar zijn intrede in de Formule 1 met het door hem gekozen racenummer 47. Een nummer vol symboliek, lichtte de zoon van de Duitse racelegende toe nadat renstal Haas F1 zijn komst bevestigde. “Het is een combinatie van twee cijfers die veel voor mij betekenen”, aldus de 21-jarige Schumacher, die volgende week al de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Abu Dhabi zal rijden in de bolide van Haas.

De 4 verwijst naar het startnummer waarin de jonge Schumacher in 2018 de wereldtitel in de Formule 3 veroverde. De 7 is een eerbetoon aan de zeven wereldtitels van zijn vader Michael. “Toen ik ook nog berekende dat alle verjaardagen van onze familie bij elkaar opgeteld 47 is, moest ik wel voor dat nummer kiezen”, aldus de coureur.

“Het vooruitzicht dat ik volgend jaar op de grid sta van de Formule 1 maakt me ongelooflijk blij, ik heb er geen woorden voor. Ik heb er altijd in geloofd dat ik mijn droom zou realiseren. Mijn moeder was ook niet verrast. Ze had zoiets van; ik wist wel dat je het zou redden. Ik heb altijd haar steun gevoeld en ook die van de rest van de familie.”

Zijn vader Michael is niet meer in het openbaar gezien sinds zijn zware ski-ongeval eind 2013 in de Franse Alpen, waarbij hij ernstig hersenletsel opliep.

Football news:

Mueller feliciteerde Brady, die op 43-jarige leeftijd zijn 10e Super Bowl bereikte: je bent een held en een inspiratie! = = = Tampa = = = in de finale van het NFL championship speelt quarterback Tom Brady in de finale van de Tampa. Gefeliciteerd, Tom. Je bent een held en een inspiratie! de Duitse voetballer schreef. Tom Brady is 43 jaar. Hij bereikte zijn tiende Super Bowl van zijn carrière. Hij heeft al 6 kampioenschappen op zijn rekening, 4 keer werd hij erkend als de MVP van de Super Bowl. = = Clubcarrière = = Brady maakte zijn debuut in het eerste seizoen in Tampa na het verlaten van New England, waar hij sinds 2000 voor speelde
Neville vergeleek Liverpool met Coventry na Manchester United ' s overwinning. Waarschijnlijk vanwege de kleur van het uniform
Vladimir Gazzaev hield de eerste trainingssessie met Siena
Alessandro Costacurta: Inter zijn de favorieten voor zowel de Milan derby en de Scudetto
De Valencia speler testte positief op antigenen. Gisteren was een match met Attico
Tottenham was een van de beste clubs in de Premier League. Manchester United, Arsenal, Brighton and Man City-in de top 5, Liverpool-7
Manchester United en Liverpool deden een show in de cup. De sponsor van het entertainment is de stoutmoedige posities van Trent en Rashford (Verenigd hebben dit voordeel beter gerealiseerd)