Netherlands

Michelin produceert mondkapjes en gezichtsmaskers en -schermen

Michelin gaat mondkapjes en maskers voor medisch personeel produceren. De Franse autobandenproducent maakte dat vrijdag bekend in een verklaring.

Michelin zegt grote hoeveelheden mondkapjes te gaan doneren aan zorgpersoneel in landen waar Michelin gevestigd is. Ook is de productie bedoeld om de eigen medewerkers te kunnen voorzien van persoonlijke beschermingsmiddelen. Als de productie eenmaal volledig is opgestart, verwacht Michelin wekelijks 400.000 mondkapjes te kunnen produceren. De autobandenfabrikant heeft voor Europa momenteel tien locaties in Frankrijk, Duitsland, Polen, Italië en Roemenië geselecteerd voor de productie van de mondkapjes.

Daarnaast heeft Michelin samen met andere bedrijven een nieuw herbruikbaar masker ontwikkeld. Michelin zegt bezig te zijn met de productie van de eerste 5000 stuks van het prototype. De maskers kunnen volgens de producent honderd keer worden gebruikt dankzij wasbare en verwisselbare filters. De bandenfabrikant is op verzoek van ziekenhuizen in Frankrijk begonnen met de productie van gelaatsschermen van doorzichtige kunststof. Die schermen zijn steriliseerbaar en dus ook herbruikbaar.

Football news:

Mario verlaat het Team na 30 juni. De club kon de huurovereenkomst niet verlengen tot het einde van het seizoen
PSG bood 55 miljoen euro plus bonussen voor Icardi. Inter wil 60 miljoen zonder bonussen
Zenit heeft geen contact met me opgenomen
De Fans van Pilsen hingen rond in het autotheater: keken naar de gastwedstrijd, vierden de herstart en de overwinning
Spelers en coaches van de club uit Californië bellen de fans elke dag: gefeliciteerd, advies en gewoon kletsen. Heel oprecht
Lampard zal de terugkeer van de speler bespreken met Konte, maar de club zal de Fransman niet onder druk zetten
Arsenal en Tottenham willen Willian gratis contracteren. Clubs hebben geen geld voor transfers