Netherlands

Mexico geeft reeks arrestatiebevelen uit in zaak verdwenen studenten

Kidnapping Exact zes jaar geleden verdwenen 43 studenten uit Zuid-Mexico. Waarschijnlijk zijn ze vermoord, maar wat er precies is gebeurd, is nooit opgehelderd.

Justitie in Mexico heeft zaterdag tientallen arrestatiebevelen uitgevaardigd in de zaak rond de verdwijning en dood van 43 studenten, precies zes jaar geleden. Dat melden internationale persbureaus. Voor het eerst worden ook militairen en politieagenten gezocht voor hun aandeel in de nog altijd onopgehelderde verdwijningszaak.

Volgens Omar Gómez Trejo, de aanklager die met de zaak is belast, zijn de arrestatiebevelen gericht tegen degenen die in „intellectueel en materieel” opzicht achter de vermissing zitten. „Het gaat om politie uit verschillende plaatsen, federale politie, militairen”, zei Gómez Trejo, die daaraan toevoegde dat ook naar voormalige ambtenaren van het federale OM wordt gezocht. Familieleden van de vermisten beschuldigen de politie en het leger al langer van betrokkenheid.

De 43 studenten volgden een lerarenopleiding in de Zuid-Mexicaanse staat Guerrero. Op 26 september 2014 waren ze in bussen onderweg naar de herdenking van een massamoord op studenten in 1968. Bij de stad Iguala verdwenen ze. Waarschijnlijk zijn ze vermoord. In de afgelopen zes jaar zijn van slechts twee studenten de lichamen teruggevonden en geïdentificeerd.

Lees ook: Mexico wil vermissing ophelderen

Doofpot

Wat er precies met de studenten is gebeurd, is nog altijd onduidelijk. Uit een onderzoek van de autoriteiten onder de vorige president, Enrique Peña Nieto, kwam dat de studenten opgepakt waren door de politie en vervolgens overgedragen aan een drugskartel. Op die lezing kwam veel kritiek: de mensenrechtencommissie van de Organisatie van Amerikaanse Staten noemde haar „wetenschappelijk onmogelijk”. De regering van Peña Nieto zou de daadwerkelijke toedracht hebben willen verhullen, concludeerde de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN.

Andrés Manuel López Obrador, de huidige president, beloofde bij zijn aantreden te achterhalen wie er echt verantwoordelijk is voor de verdwijning. Uit onafhankelijk onderzoek is in elk geval gebleken dat militairen op een legerbasis in de buurt van de ontvoering geweten moeten hebben wat er aan de hand was. Zaterdag beloofde López Obrador, die goede banden heeft met het leger, dat de arrestatiebevelen tegen de militairen ook echt zullen worden uitgevoerd. „Hij van wie bewezen kan worden dat hij heeft deelgenomen aan deze misdaad, zal worden berecht. Er zal geen doofpot zijn.”

Football news:

Alberto Zaccheroni: Ibrahimovic had een grotere invloed op het Italiaanse voetbal dan Cristiano Ronaldo (4). Voormalig Juventus en AC Milan coach Alberto Zaccheroni deelden zijn mening over het belang van Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic voor het Italiaanse voetbal. Ik heb in mijn carrière grote kampioenen gecoacht, maar het enige wat ik betreur is dat ik Ibrahimovic nooit heb gecoacht. Het is eeuwig. Ik begrijp niet waarom hij nooit de Gouden Bal heeft gewonnen. Hij had meer invloed op het Italiaanse voetbal dan Cristiano Ronaldo. Het is geen toeval dat veel jonge spelers exponentieel zijn gegroeid sinds zijn aankomst. Hij scoort niet alleen doelen. Hij geeft vertrouwen aan al zijn partners en draagt het team op zijn schouders in moeilijke momenten, zei Zaccheroni
Borussia kan niet te veel op Holland vertrouwen. Hij speelde alle wedstrijden voor het nationale team
Simone Inzaghi: Borussia is een van de acht beste teams in Europa. Lazio moet agressief spelen. Simone Inzaghi sprak voor de Champions League wedstrijd met Borussia Dortmund. Wij zouden graag zien dat onze fans bij ons zijn als het team terugkeert naar de Champions League. Lazio moet agressief tegen Borussia spelen. Ze behoren tot de acht beste teams in Europa. Het zal een zeer moeilijke wedstrijd worden. We hebben een geweldig optreden nodig. Ik wil dat de spelers reageren op het verlies van Sampdoria in Serie Azei de coach
Ramos miste Real Madrid ' s trainingssessie en zal waarschijnlijk niet Shakhtar
Cesar Azpilicueta: Sevilla versloeg Manchester United in de Europa League, maar Chelsea thuis zou klaar moeten zijn voor de strijd.Chelsea Defender Cesar aspilicueta beoordeelde de kracht van Sevilla voor de Champions League wedstrijd. Wij kunnen en kunnen voor alles vechten. We hebben veranderingen in het team, maar sinds 2012 heb ik er nog steeds vertrouwen in dat we voor alles kunnen vechten. De start van dit jaar in de Premier League was niet wat we wilden, maar de Champions League opent nieuwe kansen. Sevilla versloeg Wolverhampton en Manchester United in de Europa League vorig seizoen. Ze willen het spel beheersen. Na het verliezen van de bal, proberen ze het zo snel mogelijk terug te krijgen. Ik ken de coach van Sevilla van het nationale team. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, maar we zijn Chelsea, we spelen thuis en we moeten klaar zijn voor de strijdzei de Spanjaard
Sergey Rebrov: toen we Barcelona met 4-0 versloegen, vertelde Figo me dat we ze vernietigd hadden
Julen lopetegui: het opleggen van onze stijl aan Chelsea is het idee van Sevilla