Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Messi schiet PSG met tiende doelpunt dit seizoen langs Toulouse

Lionel Messi heeft Paris Saint-Germain zaterdag in de Franse voetbalcompetitie aan een overwinning geholpen op Toulouse. De Argentijnse spelmaker schoot de koploper na een uur spelen met een laag schot van buiten het zestienmetergebied op 2-1. Bij die stand bleef het ook. Voor Messi betekende het zijn tiende doelpunt dit seizoen in de competitie.

Branco van den Boomen zette Toulouse in de 20e minuut op voorsprong. De Nederlandse middenvelder scoorde uit een vrije trap. Doelman Gianluigi Donnarumma stond daarbij verkeerd opgesteld. De Marokkaan Achraf Hakimi maakte tegen het einde van de eerste helft, met een gekruld schot, gelijk.

Naast van den Boomen had ook zijn landgenoot Thijs Spierings een basisplaats bij Toulouse. Aanvaller Thijs Dallinga viel in de 62e minuut in en kreeg in de slotfase nog een kans op de 2-2. Ook verdediger Anthony Rouault was dichtbij de gelijkmaker. Messi schoot in de blessuretijd de bal op de paal.

PSG, dat speelde zonder de geblesseerde aanvallers Kylian Mbappé en Neymar, heeft na 22 wedstrijden 54 punten. Nummer twee Olympique Marseille heeft 46 punten en speelt zondag nog tegen OGC Nice.