Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Messi is acht jaar geleden niet vergeten: 'We zijn zelfverzekerd bij penalty's'

Door onze sportredactie

Lionel Messi was vrijdag in zijn nopjes na de winst in de kwartfinales van het WK voetbal in Qatar. Net als acht jaar geleden trok Argentinië aan het langste eind in een penaltyreeks tegen Nederland. De aanvoerder van de Zuid-Amerikanen had een pluim over voor zijn keeper.

"Het was loodzwaar", pufte de 35-jarige Messi na afloop van de wedstrijd in het Lusail Stadium. "De hele wedstrijd was het knokken. Maar we staan in de halve finales van het WK."

Nederland en Argentinië trakteerden de wereld op een zinderend voetbalgevecht. De Argentijnen kwamen mede door een benutte strafschop van Messi op een 2-0-voorsprong, waarna Oranje via twee goals van Wout Weghorst langszij kwam. Argentinië won vervolgens via penalty's.

Messi plaatste de overwinning na afloop in een groter kader. "Het is indrukwekkend. We hebben deze opleving nodig. Voor ons, en voor alle Argentijnen. Opnieuw komt het aan op penalty's, net als in Brazilië."

Daarmee verwees Messi naar de halve finales op het WK in 2014, toen Argentinië ook via strafschoppen Nederland uitschakelde. "We zijn zelfverzekerd als het op penalty's aankomt", glimlachte Messi.

Messi had een speciaal compliment over voor doelman Emiliano Martínez, die zich vrijdag tot de held van Argentinië ontpopte door de eerste twee strafschoppen van Nederland te keren. "We hebben een geweldige keeper", zei Messi. "Dat bewijst hij weer. We zijn hem heel dankbaar."

Eerder

Lees meer over:

Lionel Messi Oranje Argentijns elftal Voetbal WK voetbal