Ontwerp Zonder Titel 2020 09 24t140201.713

Tarotkaarten zijn een leuke manier om meer over jezelf te weten te komen. Je kunt deze kaarten op meerdere manieren inzetten. Door middel van een tarotkaart trekken kun je bijvoorbeeld meer inzicht krijgen in bepaalde zaken zoals de liefde, carrière of je eigen ontwikkeling.

Tarot deck

Tarotkaarten zijn vergelijkbaar met een gewoon kaartspel, al zijn er wel een aantal verschillen. Een set tarotkaarten wordt ook wel een tarot deck genoemd en bestaat meestal uit 78 kaarten. Deze worden weer onderverdeeld in de grote en kleine arcana.

Kleine arcana

De kleine arcana bestaat uit 56 kaarten, verdeeld in vier kleuren. De kaarten zijn genummerd van 1 tot en met 10, gevolgd door de hofkaarten (schildknaap, ridder, koningin en koning). Tarotkaarten hebben geen klaveren, schoppen, harten en ruiten, maar in plaats daarvan zijn er pentagrammen, zwarte, staven en bekers.

Grote arcana

De overige 22 kaarten vormen de grote arcana en hebben ook een eigen nummer, op één kaart na: de dwaas. Kaarten uit de grote arcana hebben allerlei afbeeldingen die een symbolische betekenis dragen.

Verschillende kaartleggingen

Tarotkaarten kun je op allerlei manieren leggen. Hieronder bespreken we de bekendste legpatronen:

Dagkaart

Zoals de naam al doet vermoeden, leg je bij de dagkaart iedere dag een kaart. Het is een goede manier om je tarotkaarten te leren kennen. Je trekt simpelweg een kaart en deze kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Zo kan de dagkaart iets vertellen wat er zou kunnen gebeuren die dag, waar je rekening mee moet houden of waar je alert voor moet zijn.

Drielegging

Bij een drielegging kies je drie willekeurige kaarten uit. De eerste kaart vertelt je iets over het verleden, de tweede kaart iets over het heden en de derde kaart iets over de toekomst.

Keltisch kruis

Het Keltisch kruis is ook een populaire kaartlegging. Je stelt een open vraag waar je graag een antwoord op zou willen. Vervolgens trek je tien kaarten die je als een soort kruis neerlegt.

Bij tarotkaarten leggen geldt: hoe vaker je het doet, des te beter je de kaarten leert begrijpen. Door veel te oefenen, krijg je steeds meer inzicht in de betekenissen van kaarten.

Gerelateerde artikelen