Netherlands

Meer dan 90.000 mensen moeten vluchten voor branden Californië

Meer dan 90.000 mensen moeten in de buurt van de Amerikaanse stad Los Angeles hun huis uit vanwege natuurbranden. Honderdduizenden andere inwoners van Californië zitten zonder stroom. Twee brandweerlieden liepen ernstige brandwonden op.

In het gebied woeden twee grote branden. Het gaat om de Silverado Fire buiten de stad Irvine en de Blue Ridge Fire bij de plaats Yorba Linda. "Het is krankzinnig. Zelfs in de auto prikken mijn ogen, neus en keel", zei een Franse medewerker van een bedrijf in Irvine.

Het vuur heeft een gebied van duizenden hectaren verwoest, maar voor zover bekend gingen geen gebouwen in vlammen op. Elektriciteitsbedrijven hebben uit voorzorg de stroomvoorziening van honderdduizenden huishoudens afgesloten. Zo moet worden voorkomen dat brand uitbreekt door beschadigingen aan elektriciteitskabels.

Californië kampt al maanden met verwoestende natuurbranden. Sinds het begin van het jaar is ruim 16.000 vierkante kilometer land verwoest. Duizenden woningen gingen in vlammen op en meer dan dertig mensen kwamen om het leven.

De autoriteiten in de staat hebben een verband gelegd met klimaatverandering. Door het drogere weer zouden branden sneller om zich heen kunnen grijpen.

Football news:

Griezmann op Messi: Ik bewonder Leo, en dat weet hij. We hebben een grote relatie
Rooney over de mogelijkheid van een verhuizing naar Barca in het seizoen 2010/11: denken erover. Wayne Rooney heeft herinneringen gedeeld over hoe hij van Manchester United naar Barcelona had kunnen verhuizen na zijn transferaanvraag in oktober 2010
Hoera, in Engeland laten ze het publiek weer toe. Tot 4.000 en niet overal, maar de clubs zijn gelukkig. Iedereen verveelde zich
Suller over de wedstrijd met Istanbul: Dit zijn De Kampioenen van Turkije, het zal moeilijk zijn
Gasperini over de nominatie voor de beste coach van het jaar award: als we Liverpool verslaan, misschien krijg ik een paar stemmen
Julian Nagelsmann: Leipzig wil PSG Het Laatste gevoel geven dat ze het hebben over
Tuchel Pro Champions League: wedstrijd met Leipzig-de finale van onze groep