Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Meer bekend over nieuwe Efteling-attractie: iconische viool keert terug

Langzaam maar zeker wordt er steeds meer duidelijke over de nieuwe attractie die in de Efteling komt te staan. Danse Macabre, zoals de opvolger van het spookslot heet, zou een stuk dynamischer worden. Zo wordt het publiek straks echt onderdeel van de voorstelling. Dat meldt Looopings na gesprekken met verschillende betrokkenen.

De Efteling kiest voor een spectaculaire spookvoorstelling met een bewegende tribune, fysieke decors en speciale effecten, zo weet Looopings. De nieuwe attractie krijgt daarnaast ook een modern ritsysteem, waardoor het publiek straks onderdeel wordt van de voorstelling. Bij het spookslot stond het publiek nog achter een glazen wand te kijken naar de voorstelling.

Voor de grote fans van het spookslot is er gelukkig goed nieuws: de iconische zwevende viool keert terug. Daarnaast zal je ook in de stijl niet veel verschil zien tussen de attracties. De bogen, sierlijke ramen, balustrades en poorten zullen namelijk dezelfde gotische stijl hebben.

Ontwerp spookslot komt terug
In de nieuwe attractie komt ook een karkater voor dat ooit ontworpen is door de ontwerper van het spookslot. Ton van der Ven tekende destijds de geest van een dirigent. Deze dirigent zou spookelementen in het decor aansturen. Maar dat was destijds te duur en werd geschrapt. Jeroen Verheij is hoofdontwerper van de nieuwe attractie en besloot deze dirigent nu wél toe te voegen.

Al eerder maakte de Efteling bekend dat de attractie per uur 1250 mensen kan verblijden. In 2024 zou de attractie, die 25 miljoen euro gaat kosten, geopend worden.

Protest tegen sloop
Toen de Efteling 24 januari bekend maakte het Spookslot te gaan slopen, ontstond er veel protest. Fans wilden niet dat hun attractie zou verdwijnen en startten een petitie. Deze werd meer bijna tienduizend keer ondertekend. Ook Erfgoedvereniging Bond Heemschut stak er een stokje voor. Uiteindelijk allebei zonder succes, want het spookslot gaat toch verdwijnen.

LEES OOK:

Spookslot verdwijnt, Danse Macabre niet: Efteling komt met griezelgebouw

Spookslot 1978-2022: gelukkig hebben we de foto's nog

Spookslot in de Efteling moet blijven, vindt erfgoedvereniging